EKONOMİGÜNDEM

Nebati: Ekonomimiz çok şükür sağlıklı ve sağlam

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yüksek enflasyon nedeniyle faiz artırarak düşük büyüme verileri elde etmeye hazırlanan ekonomilere atıfta bulunarak, "onlar 'yanacağız' dediler, biz 'büyüyeceğiz' dedik" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul’da ‘’Yüz Yüze 100 Gün Ümraniye Programı” kapsamında düzenlenen toplantıda konuştu.

Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “İçinde bulunduğumuz yılın ikinci çeyreğine ilişkin göstergeler güçlü ve dengeli büyümeye işaret ediyor” dedi. Bakan Nebati, “Hemen her ay Cumhuriyet tarihimizin yeni ihracat rekorlarını kırmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Bakan Nebati, “Tablo apaçık ortada. Tüm küresel olumsuzluklara rağmen üretimde, büyümede, istihdam ve ihracat artışında Türkiye adeta tam yol ilerliyor. Ekonomimiz çok şükür sağlıklı ve sağlam” ifadelerini kullandı.

‘EKONOMİ SAĞLIKLI VE SAĞLAM’

Tablo apaçık ortada. Küresel ekonomideki tüm zorluklara rağmen Türkiye tam yol ilerliyor. Ekonomimiz çok şükür sağlıklı ve sağlam. Bir de bizim karamsarlar korosuna sorsanız, size anında ‘yandık, bittik’ şarkısını söylemeye devam eder.

Yakıt fiyatları yükselirken her gün ana haberlerin manşetlerindeydi. Dünyadaki fiyatlar arttı. Doğalgazda hane halkını koruyoruz. Pompa satış fiyatlarını olduğu gibi yansıtıyoruz. OECD ülkeleri içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz. Şimdi pompa çıkış fiyatlarında son bir aydır mazot, benzin 22 lira seviyesine indi. Manşetlerde yok, altyazı geçiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu