3. SAYFAASAYİŞ

Polise mukavemet iddiasına karşı yeni bir iddia

Eyyübiye’de durdurulan bir araca ceza yazmak isteyen polis memuruna mukavemet gösterdiği iddiasıyla gözaltına alınan şüphelinin avukat ağabeyi, olayın tam tersi olduğunu öne sürdü.

Olay, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde meydana geldi.

İlçe merkezindeki Kapaklı Pasajı önünde trafik uygulaması yapan trafik polisleri, kural ihlali yapan bir otomobili durdurdu. İddiaya göre sürücünün ehliyeti yoktu ve polis ceza yazacağını dile getirdi. Kısa bir süre sonra yoldan geçen bir şahıs, polise mukavemet uyguladığı belirtilerek gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelinin avukat ağabeyi Mehmet Toprak Alpiroğlu ise olayın farklı olduğunu öne sürerek “Durdurulan araçtaki bir kadın ceza yazılmamasını istedi. Yoldan geçen ve inşaat mühendisi olan kardeşim de ‘Yazık, günahtır. Yardımcı olun’ dedikten sonra polis memuru kendisine ‘Bana emir mi veriyorsun?’ deyip kardeşime biber gazı sıktı ve o arada trafik polisi kardeşimi yumrukladı. Diğer sivil polisler de kardeşime saldırıyorlar. Kardeşim elini uzatıyor; sadece tekmek tokadı engellemek için. Karşılık vermiyor” dedi.

Güvenlik kamerası görüntülerini de paylaşan avukat ağabey polislerden şikayetçi olduklarını da belirtti. 

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu