17 İLDE DEAŞ OPERASYONU: 89 ZANLI YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 17 ilde düzenlenen DEAŞ operasyonlarında 89 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü DEAŞ’a yönelik 17 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonların detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatlarıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda ve İl Emniyet Müdürlüklerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 89 şüpheli gözaltına alındı.

Yerlikaya, operasyonların Şanlıurfa dahil birçok ilde sürdüğünü belirterek, gözaltına alınan zanlıların DEAŞ içerisinde aktif faaliyet yürüttüklerinin tespit edildiğini ifade etti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Yerlikaya, “Teröre karşı birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür. Halkımızın huzur ve güvenliği için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Operasyonları yöneten valilerimizi, savcılıklarımızı ve görev alan kahraman polislerimizi tebrik ediyorum” dedi.

ÇAĞRI HABER

Exit mobile version