
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Sığınmacı sorununa değinen Bahçeli, bu konunun el birliğiyle çözülmesi gerektiğini kaydetti.
Devlet Bahçeli, mültecilerin, göçmenlerin ve sığınmacıların trajedilerinin vahim bir konu olduğunu belirterek, şunları söyledi:
‘Ülkelerindeki savaş, açlık, hastalık ve istikrarsızlıktan dolayı yerinden yurdundan ; kopup Avrupa’ya geçmeye çalışan binlerce geçmen boğularak balıklara yem olmaktadır. Bazı düşünürlere göre yaşadığımız çağ merhamet çağı olarak tefrik edilmişse de görünen gösterilmek istenenden çok farklıdır. Evinden barkından kopup başka coğrafyalarda gelecek arayan göçmen sayısı 300 milyona yaklaşmıştır. Beşeriyet çok ciddi bir sorunla yüz yüze kalmıştır. Bize göre Türkiye’nin bekası sınır aşan düzensiz göçlerin akıbetiyle yakından ve ters orantıyla bağlantılıdır. Bu sorunun el birliğiyle, hepsinden önemlisi akılcı, adilhane, insani stratejilerle köklü bir şekilde çözmek milli bir sorumluluk olarak değerlendirilmelidir. Bu tavır asil bir tavırdır.”
“GERİ GELMELERİNE GEREK YOK”
Tarihi, kültürel ve inanç temelinde sığınmacıların geçici koruma statüsüyle buyur edilip güvence altına alınmasının insani bir muamele olduğunu kaydeden MHP lideri Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: