
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), boykot çağrısına destek veren oyuncuların dizi kadrosundan çıkarılması ve gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Partinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, boykot destekçilerine yönelik baskıların son bulması gerektiği vurgulandı.
DEM Parti açıklamasında, sosyal medya hesaplarının erişime engellenmesini kabul edilemez bir uygulama olarak değerlendirdi. “Demokratik bir tepki olarak yapılan 2 Nisan tüketim boykotu çağrısına destek veren sanatçılar, gazeteciler, sosyal medya kullanıcıları ve yurttaşlar hedef alınıyor. Birçok kişi gözaltına alınıyor, haklarında soruşturmalar açılıyor, televizyon dizilerinden çıkarılıyor ve sosyal medya hesaplarına erişim engelleniyor. Bu uygulamalar kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, bu tutumun ifade özgürlüğüne ve demokratik haklara açık bir müdahale olduğu belirtilerek, “Tüketim boykotu, dünyanın her yerinde meşru ve demokratik bir tepki yöntemidir. Bu baskılara derhal son verilmeli, gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı, sanatçılar ve yurttaşlar üzerindeki tehditler kaldırılmalıdır” çağrısı yapıldı.