Erdoğan imzaladı! Artık Türkiye yazacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre Türkiye'nin ihraç ettiği ürünlerde, artık "Made in Turkey" yerine " Made in Türkiye" ibaresi kullanılacak.

;Başta diğer devletler ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla ; resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda ise Turkey, Turkei, Turquie ve benzeri ibareler yerine; “Türkiye” ibaresinin kullanımına özen gösterilecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında ‘Marka Olarak Türkiye İbaresinin Kullanımı’; konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlandı.

‘MADE IN TURKEY’ YERİNE ‘MADE İN TÜRKİYE’

Genelgede şu ifadelere yer verildi:

“‘Türkiye’ markası ulusal ve uluslararası mecrada ülkenin çatı markası olarak kabul edilmiştir. ‘Türkiye’ ibaresi, Türk milletinin kültür, medeniyet ve değerlerini en iyi şekilde temsil ve ifade etmektedir. Bu kapsamda, ihraç ürünlerimizde ; ‘Made in Turkey’ yerine ‘Made in Türkiye’ ibaresi; kullanılmaya başlanarak ülkemizin uluslararası ticarette gururu olan ürünlerimiz; ‘Türkiye’ ibaresi ile tanıtılmış ve tüm dünya ile buluşturulmuştur. Bundan sonra da her alanda devletimiz ve milletimizin binlerce yıllık birikiminin ‘Türkiye’ markası altında temsili hedeflenmektedir.

Bu çerçevede,;  ‘Türkiye’ markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında,; başta diğer devletler ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda; ‘Turkey’, ‘Turkei’, ‘Turquie’ ve benzeri ibareler yerine ‘Türkiye’ ibaresinin kullanımı konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir.”

Exit mobile version