GAZİANTEP’TE DRİFT HEYECANI BAŞLIYOR: ŞANLIURFA’DAN YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

2026 Türkiye Drift Şampiyonası’nın ikinci ayağı bu yıl ilk kez Gaziantep’te gerçekleştirilecek. Organizasyona Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerden yoğun katılım bekleniyor.

Motor sporları tutkunlarının heyecanla beklediği 2026 Türkiye Drift Şampiyonası’nın ikinci etabı, Gaziantep’te gerçekleştirilecek. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, organizasyonun bu yıl ilk kez Gaziantep’te düzenleneceği belirtildi.

24 Mayıs Pazar günü Ortadoğu Fuar Merkezi’nde bulunan Gazi Pisti’nde yapılacak yarışlarda, profesyonel drift pilotları kıyasıya mücadele verecek. Yüksek hız ve yakın rekabetin yaşanacağı etkinliğin bölge genelinde yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Program kapsamında pilotlar sabah saat 10.00’da antrenman turlarına başlayacak. Saat 12.30’da seyirciler için padok ziyaretleri düzenlenecek. Günün en heyecanlı anlarından biri olan eleme eşleşmeleri ise saat 15.30’da start alacak.

ŞANLIURFA’DAN MOTOR SPORLARINA YOĞUN İLGİ

Şanlıurfa ve çevre kentlerden çok sayıda vatandaşın organizasyonu takip etmek için Gaziantep’e gitmesi bekleniyor. Etkinliğin yalnızca spor organizasyonu olarak değil, aynı zamanda bölge ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir hareketlilik oluşturacağı değerlendiriliyor.

Hafta sonuna denk gelen şampiyonanın; oteller, restoranlar, ulaşım sektörü ve yerel esnaf açısından da ekonomik canlılık oluşturması öngörülüyor. Özellikle Şanlıurfa’dan yoğun katılım olması durumunda şehirler arası trafik ve organizasyon güzergâhında hareketliliğin artması bekleniyor.

Exit mobile version