MANİSA’DAN ŞANLIURFA’YA BİSİKLET İLE GELECEKLER

Tarzanlar Bisiklet Grubu, şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla Manisa'dan Şanlıurfa Göbeklitepe'ye 1.250 kilometre boyunca pedal çevirecek.

Manisalı bisikletçiler, Yunusemre’den yola çıkarak 1.250 kilometre boyunca toplumsal şiddet olaylarına dikkat çekecekler. Cumhuriyetin 101. yılında, kadın ve çocuk cinayetleri ile toplumsal şiddet olaylarına dikkat çekmek isteyen Manisa Tarzanlar Bisiklet Grubu, Yunusemre Belediyesinin katkılarıyla Göbeklitepe’ye ulaşmak için pedal çevirecek.

“Şiddete Yol Verme, Bisiklete Yol Ver” sloganıyla yola çıkan sporcuları, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kuyumcu ve Haydar İzci uğurladı. Türk bayrağını Başkan Balaban’dan alan Grup Başkanı Sabri Bozkurt, bayrağı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanına teslim edecek.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Manisa Tarzanlar Bisiklet Grubu’nun yolculuğunun önemli bir teması olduğunu belirterek, toplumsal şiddetin sona ermesi dileğini ifade etti. Başkan Balaban, “Toplumumuzda şiddet olayları çok fazla arttı. Sloganınızda da belirttiğiniz gibi şiddet olaylarına dur dememiz gerekiyor. Cumhuriyetimizin 101. yılında düzenlediğiniz bisiklet turunun toplumsal bilincin artırılmasında önemli bir katkı sunacağına inanıyorum. Yolunuz açık olsun ve kazasız belasız turunuzu tamamlayın,” dedi.

Toplumsal şiddet olaylarına çok üzüldüklerini vurgulayan grup başkanı Sabri Bozkurt ise, bisiklet turunun gerçekleştirilmesinde destek olan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’a teşekkür etti.

 

 

ÇAĞRI HABER

Exit mobile version