ŞANLIURFA’DA 2 BİN 626 ABONE ISINMA AMAÇLI KAÇAK ELEKTRİK KULLANIRKEN YAKALANDI

Dicle Elektrik, soğuyan hava nedeniyle artan kaçak elektrik kullanımı üzerine denetimlerini hızlandırdı. Yapay zekâ destekli analizler ve jandarma destekli ekiplerle yapılan kontrollerde il genelinde binlerce kaçak kullanım tespit edildi.

Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, havaların soğumasıyla birlikte artış gösteren kaçak elektrik kullanımına karşı sahadaki denetimlerini yoğunlaştırdı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki sorumluluk alanında kapsamlı kontroller gerçekleştiren şirket, Şanlıurfa’da son bir haftada 2 bin 626 abonenin ısınma amacıyla kaçak elektrik kullandığını belirledi.

Denetimlerde yapay zekâ destekli analizler, dron kontrolleri ve jandarma destekli saha ekipleri kullanıldı. Özellikle Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerine bağlı 15 kırsal mahallede yürütülen çalışmalarda sadece kırsalda 140 kaçak kullanım tespit edildi. İl genelindeki toplam sayı ise 2 bin 626 olarak kayıtlara geçti.

Dicle Elektrik yetkilileri, kaçak kullanımın yalnızca yasa dışı olmadığını, aynı zamanda tüm elektrik şebekesinin dengesini bozarak arızalara ve kesintilere yol açtığını vurguladı. Yetkililer, “Bu durumdan en çok mağdur olanlar, elektrik faturalarını düzenli ödeyen ve yasal yollardan elektrik kullanan aboneler oluyor. Bu adaletsizliğe karşı mücadelemizi tüm imkânlarımızla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin hem şehir merkezlerinde hem de kırsal mahallelerde eş zamanlı olarak sürdürüldüğü belirtilerek şöyle denildi:

“Özellikle yapay zekâ destekli analizlerle en doğru noktaları tespit ediyor, denetim ekiplerimizi bu alanlara yönlendiriyoruz. Kaçak elektrikle mücadelede kararlıyız. Kayıpsız ve kesintisiz enerji hedefimize ulaşmak için teknolojiden faydalanmaya devam edeceğiz.”

Exit mobile version