
3-9 Mayıs Karayolları Trafik Haftası kapsamında Şanlıurfa’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Vatandaşların trafik bilinci kazanması ve özellikle çocukların eğlenerek öğrenmesi amacıyla gerçekleştirilen program, Rabia Meydanı’nda geniş katılımla yapıldı.
Etkinliğe Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy da katıldı. Trafik polisleri ve jandarma ekipleri tarafından kurulan stantlarda, sürücülere ve yayalara bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Çocuklara trafik kurallarını öğretmeye yönelik eğlenceli oyunlar ve uygulamalar sunuldu.
Ücretsiz kask dağıtımı da yapılan programda konuşan Vali Hasan Şıldak, Trafik Haftası boyunca okullarda da eğitimlerin devam edeceğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:
“Trafik görevi, insan hayatına doğrudan dokunan en önemli hizmetlerden biri. Çünkü trafik kazaları hayatı beklenmedik şekilde karartabiliyor. İlimizde çok güçlü bir trafik kadromuz var. Emniyetimiz, jandarmamız, otoyollardaki hizmetlerimiz ve İçişleri Bakanlığımızın destekleriyle teknik donanım, araç-gereç ve personel bakımından seviyemiz çok yükseldi. Artık ilçelerimizde de trafik denetimi daha güçlü şekilde yürütülüyor. Yapılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. İlk dört ayda trafik kazalarında önceki yıllara göre azalma kaydedildi.”