MAGAZİN

Urfalı sanatçı yeni klibi paylaştı ilk günden rekor kırdı

Urfalı sanatçı yeni klibi paylaştı ilk günden rekor kırdı

Şanlıurfa’nın tanınan simalarında Ses Sanatçısı Uğur KILÇIK, “Çekemem Artık” adlı tekli çalışmasını görücüye çıkardı. Müzik camiasının tecrübeli isimlerinden Sedat Sakarya ile çalışarak hazırlanan çalışma, sevenlerinin beğenisini alarak kısa bir süre içerisinde 1 milyonu aşkın izleyiciye ulaştı. Söz: Şenay Bilgiçli Müzik: Erol Ersoy Düzenleme: Sedat Sakarya Yönetmen: Tekin Sayan “Çekemem Artık” şarkı sözleri ile Bulutla inmişti gözyaşım damla damla akdeniz sokakları ıslanmıştı ahımda Gökkuşağı altında dilekler dile gelir Sevdanın sırlarına ayrılıkta eklenir Çekemem çekemem artık Kurtuldum senden illAllah artık Özüme döndüm mutluyum şimdi Acıdım kendime zamana yazık Bulutlara inmişti gözyaşım damla damla Urfanın sokakları ıslanmıştı ahımla Gökkuşağı altında dilekler dile gelir Sevdanın sırlarına ayrılıkta eklenir Çekemem çekemem artık Kurtuldum senden illAllah artık Özüme döndüm mutluyum şimdi Acıdım kendime zamana yazık
Urfa’daki ilk konserinde müzik eğitimi alan öğrencilere jest

Urfa’daki ilk konserinde müzik eğitimi alan öğrencilere jest

Dünyaca ünlü Kürt opera sanatçısı Pervin Çakar, Şanlıurfa’da 5 Ekim’de ilk opera konserini verecek. Urfa City AVM’de konferans salonundaki konser saat 20.00’de başlayacak. Bilet satışlarının sürdüğünü duyuran Pervin Çakar, kentteki ilk konserine şimdiden ilginin güzel olduğunu kaydetti. Dünyaca ünlü soprano, gençlerin ve çocukların konserde yer almasının kendisi için çok değerli olduğunu belirterek, salonda balkon kısmının Siverek’teki Filarmoni Müzik Akademisi öğrencilerine ücretsiz şekilde ayrıldığını duyurdu. Pervin Çakar, sosyal medya hesabındaki paylaşımında şunları ifade etti: “5 Ekim Urfa Konserimin balkon kısmını ücretsiz bir şekilde Siverek’teki Filarmoni Müzik Akademisi öğrencilerine ayırdığımı duyururum. Her şey maddiyattan oluşmuyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın bu konserde yer almaları benim için çok değerli. Belki de ilk defa bir opera konserinde olacaklar. Salon satışları hala devam etmektedir. İlgi güzel. Teşekkürler Urfa”.
Dünyaca ünlü Kürt opera sanatçısı Balıklıgöl’de konser vermek istiyor

Dünyaca ünlü Kürt opera sanatçısı Balıklıgöl’de konser vermek istiyor

Geçtiğimiz günlerde Kürtçe müziği bıraktığını açıklayan dünyaca ünlü soprano Pervin Çakar, Şanlıurfa’da opera konseri verme isteğini sosyal medyadan dile getirdi. Balıkgöl’de daha önce sıra geceleri düzenlendiğini hatırlatan Çakar, Balıklıgöl’ün atmosferinin klasik müzik ve opera konserlerine müsait olduğunu ifade etti. Çakar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Urfalılar opera konserine hazır bence. Konser niye olmasın? Balıklıgöl’de Urfa sıra geceleri düzenlenirdi eskiden. Hala var mı bilmiyorum. Kazancı Bedih ne güzel söylerdi. Ruhu şad olsun. Kültür sanat işlerini yürütme işi bana verilseydi her gece Urfa Diwanı kurardım oraya. Haftada bir iki de klasik müzik ve opera konserleri. Atmosferi buna müsait”.
Urfalı sanatçı 6. evliliğine hazırlanıyor

Urfalı sanatçı 6. evliliğine hazırlanıyor

Şimdilerde 10. kez dede olmak için gün sayan İbrahim Tatlıses, evlilik paylaşımıyla dikkat çekti. Geçtiğimiz yıllarda kendisinden yaşça küçük Gülçin Karakaya ile evlilik hazırlığındayken ayrılık yaşayan Tatlıses, son tweetiyle “Evlilik hazırlığı mı yapıyor?” sorusunu akıllara getirdi. “TEK YAŞAMAYI SEVMİYORUM” 71 yaşındaki Tatlıses, paylaşımında “Her an bir sürpriz evlilik yapabilirim çok uzak değil” dedi. Ünlü şarkıcı ardından bir tweet daha atıp “Teklik Allah’a mahsustur tek yaşamayı sevmiyorum” ifadelerini kullandı. 5 EVLİLİK YAPTI Adalet Tatlı, Perihan Savaş, Derya Tuna, Asena, Ayşegül Yıldız gibi isimlerle evlilik yaşayan İbrahim Tatlıses’in İdo Tatlıses, Melek Zübeyde Tatlı, Dilan Çıtak, Elif Ada Tatlı, Ahmet Tatlı, Gülden Tatlı, Gülşen Tatlı adında toplam 7 çocuğu bulunuyorr.
İbrahim Tatlıses Belediye Başkanlığına aday olacak

İbrahim Tatlıses Belediye Başkanlığına aday olacak

MustafaBarisDurak Medya’da yer alan habere göre ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses 5 kez milletvekili aday adaylığından sonra bu kez de Belediye Başkanlığı için aday olacak. Yaklaşan yerel seçimler öncesi bir çok sanatçının adaylığı gündeme gelirken en sürpriz isim İbrahim Tatlıses’ten geldi. Tatlıses’e yakın kaynaklardan öğrenilen bilgiye göre ünlü sanatçının bu isteği memleketine hizmet aşkından dolayı öne sürüldü. Tatlıses daha önce “Urfa’ma hizmet için varım. 50 kere aday adayı oldum, Urfa’m için bir 100 defa daha olurum. Benim gayem Şanlıurfa’nın sorunlarını çözmek. Şanlıurfa’ya hizmet etmek” demişti. Daha önce AK Parti’den milletvekili olabilmek için 5 kez aday adayı olan İbrahim Tatlıses, her denemesinde başarısız oldu. Sanatçı bir dönemde Genç Parti’den milletvekili adayı olmuş yine seçilmemişti.
İbrahim Tatlıses mal varlığını açıkladı

İbrahim Tatlıses mal varlığını açıkladı

Zaman zaman açıklamalarıyla adından söz ettiren Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses, bu kez malvarlığıyla gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde “Serveti dudak uçuklatan ünlüler” başlığıyla paylaşılan bir listede adı geçen İbrahim Tatlıses, bu iddiayı yalanladı. Tatlıses tüm servetini yazılı olarak açıkladı. İşte ünlü sanatçının mal varlığı: Seyrantepe’de 1.5 dönüm arsa üzerinde bulunan bir kebap salonu, TV binası, Tatlıses Şirketler Grubu binası, By Tatlıses giyimin atölyesi ve mağazası, Demirciköy Alarko Sitesi’nde bir villa, Seyrantepe OYAK Sitesi’nde üç daire, Şanlıurfa’da bir daire, Şanlıurfa’da 3 dönüm arsa, İzmir Narlıdere Folkart Evleri’nde bir daire, Hadımköy Günışığı Konaklarında bir villa, 1 tekne, 2 sürat motoru, 2 adet Mercedes marka otomobil, 3 Jeep, 1 limuzin, 20 şirket aracı, Bodrum Bitez’de 48 daireli Tatlıses Paradise apartları ve içinde bir villa, Bodrum Bitez’de 6.5 dönüm üzerine denize sıfır 26 odalı Golo Beach Hotel, Bodrum Bitez’de 6.5 dönüm arsa, Kuşadası’nda 8 dönüm üzerine 6 katlı 157 odalı 314 yataklı Tatlıses Otel, İstanbul’da 5 kebap salonu, Uydu kanalı ve D-Smart’ta yayında olan TV kanalı, birçok ilde ulusal yayın yapan Tempo TV.
İbo Show’un yayınlanacağı kanal ve tarih belli oldu

İbo Show’un yayınlanacağı kanal ve tarih belli oldu

Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses, İbo Show’u merak eden izleyicilere sevindiren haberi verdi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan ‘İmparator’, İbo Show’un yeni sezonda Tatlıses TV’de yayınlanacağını duyurdu. Stüdyo hazırlıklarının sürdüğünü belirten Tatlıses, 2 ay içerisinde izleyicilerle buluşacaklarını ifade etti. İbrahim Tatlıses paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Her kanalda dizi dizi sıraya girdik İboshow tatlıses tv ye yapacağız stüdyo hazırlığımız bir aya biter 2 aya kadarda sizlerle olacağımız için çok mutluyuz iboshow sizlerle olacak herkese yer vereceğiz.!!”
Yangında hatıraları küle dönen Tatlıses ateş püskürdü

Yangında hatıraları küle dönen Tatlıses ateş püskürdü

Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses’in İzmir’de oturduğu lüks sitede nisan sonunda yangın çıkmıştı. Küle dönen blokta dairesi bulunan Tatlıses, yangından kıl payı kurtulmuştuu. Yangında 45 yılda aldığı ödüllerin kül olduğunu belirten İbrahim Tatlıses, suçlu olduğunu ileri sürdüğü binayı yapanların maliklerden para almak istemesine isyan etti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tatlıses, şu ifadeleri kullandı: “Herkes geçmiş olsun eviniz yanmış ben diyorum evimiz yansa iyi benim gençliğim yandı 45 senede aldığım ödüllerim yandı ev neki 5 sene vergi rekortmeni olup aldığım ödüller yandı hala siteyi yapanlar suçlu olduğu halde maliklerden nasıl para alırızın peşinde ! ben 5 kuruş vermem”.
Şanlıurfalı yönetmene jüri özel ödülü

Şanlıurfalı yönetmene jüri özel ödülü

Harran Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Şanlıurfalı Prof. Dr. Sedat Benek, çektiği kısa filmlerle katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde birçok ödül aldı. Benek, son olarak yönetmenliğini yaptığı Madak belgeseli ile 24.Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Suha Arın Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. BİTLİS’TE ÇEKİLDİ Benek’in, yönetmenliğini yaptığı 32 dakikalık belgeselin çekimleri, ocak ve şubatta Güroymak İlçesi Budaklı köyünde gerçekleşti. Soğuk havada Budaklı Kaplıcası’na giren mandalar ile insan ve hayvan sevgisinin ele alındığı belgeselde, 3 kuşaktır manda yetiştiriciliği yapan Erbay ailesinin hikayesi anlatıldı. BENEK: EMEĞİ GEÇENLERE ŞÜNKRANLARIMI SUNUYORUM Aldığı ödül sonrası açıklamalarda bulunan Benek, belgeselin çekilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek şunları kaydetti: “Madak Belgeselimiz, 24.Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin “Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Suha Arın Jüri Özel Ödülü aldı. Madak belgeselinin ortaya çıkmasında emeği geçen başta Yunus Emre Çiçek olmak üzere Bektaş Bakman, Aslı Deniz Adıgüzel, Fatih Adıgüzel, Ahmet Şahap, Mesut Alptekin, Dr. Öğrt. Gör. Mehmet Bozkoyun ve Öğrt. Gör. Ahmet Özkan; üşenmeden ve sabırla soğuk kış günlerinde belgesele röportaj vererek gönüllü destek sunan Kadriye Erbay teyzeye ve Nusrettin Erbay amcaya, oğulları…
İbrahim Tatlıses yine ölümün kıyısından döndü

İbrahim Tatlıses yine ölümün kıyısından döndü

İzmir’in Narlıdere ilçesindeki lüks bir sitede çıkan, ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle 8 saatte kontrol altına alınan yangındaki hasar, gün ağarınca ortaya çıktı. Soğutma çalışmaları sürerken, bloktaki dairelerin kullanılamaz hale geldiği görüldüü. Yangında 6 kişi dumandan etkilenirken, 1 kişi ise ayağından yaralandı. Bu kişiler, hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. SİTEDE İBRAHİM TATLISES’İN DE EVİ VAR Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, alevlerin geceyi aydınlattığı yangına ilişkin sosyal medyadan bir paylaşımda bulunduu. Tatlıses, “Folkart da oturan bütün komşularıma geçmiş olsun iki gün önce geliyordum İzmir’e uçaklarda yer yok diye gelemedim. Herkese geçmiş olsun. İnşallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin” dedi. “AZRAİL ‘İBO’YU YİNE YENEMEDİ” Urfalı türkücü İbrahim Tatlıses, 2011’deki silahlı saldırıdan sonra geçtiğimiz yıl da bodrumda ciddi bir trafik kazası geçirmiş ve ölümden dönmüştüÜ.  Dün gece çıkan yangından uçakta yer bulamadığı için yara almadan kurtulan Tatlıses, bir an da sosyal medyada en çok konuşulan isim oldu. Tatlıses için, “Azrail ‘İbo’yu yine yenemedi.”, “Bu adamı ölüm takip ediyor ama bir türlü yakalayamıyor sanki.”, “Azrail 0 – Tatlıses 3” gibi binlerce yorum yapıldıı.
Başa dön tuşu