GÜNDEM

Adalet Bakanı Bozdağ’dan Urfa’da fahiş kira fiyatı açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fahiş kira artışlarına ilişkin, "Vatandaşlarımızın şikayetiyle pek çok Cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlatmış ve onlarla ilgili adli süreçleri işletmektedir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Valiliği’ni de ziyaret eden Bakan Bozdağ, Afet Koordinasyon Merkezindeki değerlendirme toplantısına katıldı.

Bozdağ, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’nın, deprem felaketinin yaralarını sarma ve enkazları kaldırma konusunda önemli mesafe aldığını belirtti.

Ev kiralarının fiyatlarındaki fahiş artış sorununun Şanlıurfa’da da bulunduğunu ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın şikayeti halinde pek çok Cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlatmış onlarla ilgili adli süreçleri işletmektedir. Hukuk içinde bunlarla ilgili yapılması gereken her ne varsa cumhuriyet başsavcılıklarımızın yaptığını bundan sonra da yapacağını ifade etmek isterim. Urfa’mıza geçmiş olsun diyorum. Deprem felaketi nedeniyle ceza soruşturmasına konu olanlar sadece müteahhitler değildir. Ama kamuoyunda sadece müteahhitler üzerinden yürüyen yürütülen bir soruşturma varmış gibi değerlendirme yapılıyor, bu yanlıştır. İşin doğrusu şu, bir inşaatın tamamlanmasıyla bir binanın temelinden bitimine kadar geçen süreç içerisinde katkısı olan herkes bu soruşturmaya dahil. Yani diyelim ki ruhsat izni veren, kullanma izni veren, denetim yapan, demirci, elektrikçisi, bir takım tadilat yaptı imara aykırı bunlar da dahil olmak üzere yapı sahipleri başka kim varsa bunların hepsi soruşturulacak ve bunlarla ilgili de değerlendirmeler yapılacak. Ama bunların hepsi zaman alacaktır. O yüzden soruşturmaların sonunda bilir kişi raporlarına göre kimlerin ne kadar kusurlu olduğu ya da kusuru bulunduğu tespit edilerek bunlarla ilgili işlemler yürüyecektir. Yoksa sadece müteahhitlere dönük bir soruşturma yapılması söz konusu değildir”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu