GÜNDEM

Başkan Beyazgül’den Gazeteciler günü mesajı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Gazetecilik mesleği fedakârlığın sahaya yansımasıdır” ifadesini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı, Zeynel Abidin Beyazgül 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Başkan Beyazgül, mesajında “Demokrasinin temel yapı taşlarından biri olan basın, haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Basın, aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle sivil toplumun dinamizmini beslemektedir. Gazetecilerimiz, kamuoyuna haber ve bilgi akışını zamanında ve tarafsız bir biçimde yansıtmak, vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma haklarının en iyi şekilde gerçekleşmesi için dünyanın en önemli mesleklerinden birini icra etmektedirler. Tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerimiz bir taraftan haberleşme özgürlüğünü sağlarken bir taraftan da kamuoyu oluşturulması ve bilgilendirilmesi gibi ulvi bir görevi de yerine getirmektedir.

 Bu duygu ve düşüncelerle, şehrimizde ve ülkemizde görev yapan tüm gazetecilerin “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, zorlu çalışma koşullarını önemsemeden Basın yayın kuruluşunda fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımıza paylaşma yolunda emek harcayan şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminin tanıtılmasında aktif olarak görev alan gazetecilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu