GÜNDEM

Karaköprü’deki sosyal market ile ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülüyor

Karaköprü Belediyesi'nin iyiliğe kurduğu köprü olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet veren sosyal marketten binin üzerinde aile faydalanarak hiçbir ücret ödemeden evlerinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını gideriyor.

Karaköprü Belediyesi sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında hayata geçirdiği sosyal market projesiyle iyiliğe kurulan köprü olmaya devam ediyor. İlçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalanması için açılan ve hayırseverler tarafından tedariki sağlanan sosyal markette ihtiyaç sahibi vatandaşların gıda, giyim vb. ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanıyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi aileler kendilerine verilen kart ile sosyal markette kuru gıda, yiyecek, giyim vb. temel ihtiyaçlarını herhangi bir ücret ödemeden temin ediyorlar.

Sosyal marketten ilçede tespit edilen binin üzerinde ihtiyaç sahibi aile faydalanırken, gelir durumuna göre belirlenen puanlama sistemiyle 1 aylık, 3 aylık ve 6 aylık sosyal yardım yapılıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, sosyal marketin işlevinin üç aylara girilmesiyle daha da önem kazandığına değinerek bu markette ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile hayırseverler arasında bir iyilik köprüsü oluştuğunu dile getirdi.

Başkan Baydilli şunları kaydetti: “Biz ilçemizde rutin belediyecilik hizmetleri gerçekleştirirken, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da gözetmek zorundayız. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak ilçemizde olan tüm vatandaşlarımızın durumunu bilip ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını temin etmekle yükümlüyüz.

Bu minvalde Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğümüz ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit ediyor ve ilçemizde açtığımız sosyal marketimizden bu ailelerimizin gıda ve giyim ihtiyaçları karşılanıyor. Tabi tüm bunları hayırsever vatandaşlarımızın, iş insanlarımızın yardımıyla gerçekleştiriyoruz. Binin üzerinde ailemize, binlerce vatandaşımıza bu anlamda katkıda bulunuyoruz.

Daha fazla vatandaşımızın ihtiyaçlarını gidermek, kimsenin temel ihtiyaç sıkıntısı çekmeden yaşaması için bu hizmetimizi artırarak sürdürmek istiyoruz. Sosyal marketimize bağışlarda bulunarak ihtiyaç sahiplerini sevindiren tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sosyal marketten faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar 444 9 657 numaralı Beyaz Masa Birimini arayarak veya Karaköprü Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvuruda bulunabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu