URFA YEREL HABERLER

Şanlıurfa İHH’dan Afganistan’a 2 tır yardım

İHH Şanlıurfa Şubesi, Afganistan’da ihtiyaç sahiplerine 2 tır giysi ve ayakkabının da aralarında bulunduğu malzeme gönderdi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın Şanlıurfa Şubesi, Afganistan’da ihtiyaç sahiplerine yardım tırı gönderdi. Gönderilen 2 tırda giysi ve ayakkabının da aralarında bulunduğu malzemeler bulunuyor.

Yardım tırlarını uğurlayan İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Yıllardır işgal altında olan Afganistan’da çatışma ve saldırılar sebebiyle bugüne kadar yaklaşık 200 bin insan hayatını kaybetti. Savaş, geride iki milyona yakın yetim çocuk bıraktı ve yüz binlerce kişinin ülke içinde başka yerlere göç etmesine sebep oldu. Evleri yıkılanlar ise kamplarda yaşamaya başladı. Bu yıl başlayan kuraklık da, gıda ve temiz su bulmayı daha da zorlaştırdı. Halk çok zor günler geçiriyor. 34 milyon nüfuslu Afganistan’da, BM verilerine göre 14 milyon kişi yetersiz besleniyor.”

“25 YILDIR DEVAM EDİYOR”

Atila, İHH Şanlıurfa Şubesi olarak yaklaşık iki ay önce ilde başlattıkları Afganistan Halkına Yardım Kampanyası çerçevesinde topladıkları ayni yardımları yola çıkardıklarını belirterek, “Bu yardımlarımız inşallah mümkün olan en kısa zamanda Afganistan’a ulaşacak ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Bu yardımlarda katkısı ve emeği olan kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşları, halkımıza kısacası katkı ve emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Allah hepsinden kabul buyursun. Afganistan halkına Yardım Kampanyamız devam etmektedir. Ayni ve nakdi yardımlarınızı bekliyoruz” diye konuştu.

 

İHH Afganistan Halkına Yardım kampanyası için hesap bilgileri;

İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ İNSANİ YARDIM VAKFI ŞANLIURFA ŞUBESİ

ZİRAAT BANKASI

TL HESABI – HESAP NO: 2124994-5415

IBAN: TR71 0001 0002 5302 1249 9454 15

DOLAR ($) HESABI – HESAP NO: 2124994-5416

IBAN: TR44 0001 0002 5302 1249 9454 16

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu