Erdoğan’a hakaret nedeniyle verilen ceza onandı
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle verilen ceza onandı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a 2015 yılındaki açıklamasında ; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada verilen 3 yıl 6 ay hapis cezası onandıı.
Karar, oy çokluğuyla alındı.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin verdiği kararda, ; şu ifadelere yer verildii:
“Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre, ; mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, ; delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, ; eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezanın kanuni bağlamda uygulandığı anlaşıldığı”
İstinaf başvurusunun ise reddine karar verildi.




