3. SAYFAGenelGÜNDEM

ŞANLIURFA’DA BOĞULMA RİSKİNE KARŞI JANDARMADAN SIKI DENETİM

Yaz sıcaklarının etkisini artırmasıyla birlikte boğulma vakalarına karşı tedbirler artırıldı. Jandarma ekipleri, Siverek’te Atatürk Barajı başta olmak üzere göl, gölet ve sulama kanallarında devriye ve denetimlerini yoğunlaştırdı.

Şanlıurfa’da yaz mevsimiyle birlikte artış gösteren boğulma riskine karşı güvenlik önlemleri artırıldı. Özellikle vatandaşların serinlemek amacıyla kullandığı su kaynaklarında jandarma ekipleri tarafından denetim ve devriye çalışmaları sıklaştırıldı.

Siverek Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Atatürk Barajı ile ilçe genelindeki göl ve göletlerde ekiplerin kontrolleri devam ediyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla, yaz aylarında yaşanabilecek boğulma olaylarının önüne geçilmesi ve vatandaşların can güvenliğinin korunması hedefleniyor.

Jandarma ekipleri, suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bölgelerde vatandaşları uyarırken, riskli alanlarda devriye faaliyetlerini sürdürüyor.

VATANDAŞLARA SUYA GİRMEME ÇAĞRISI

Siverek Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can güvenlikleri açısından baraj, göl ve göletlerde suya girmemeleri istendi.

Yetkililer, özellikle yüzme için uygun olmayan su kaynaklarında meydana gelebilecek tehlikelere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgularken, boğulma vakalarının önlenmesine yönelik denetimlerin devam edeceğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.