Urfa esnafı dertli: Fakıbaba harekete geçti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Şireciler ve Fıstıkçılar Odası Başkanı Ahmet Aslan'ı ziyaret etti.

Aslan ile birlikte esnafla bir araya gelen Fakıbaba, sorunları ve şikayetleri dinledi. Urfalı esnaf Fakıbaba'ya, yurt dışından gelen kaçak fıstıklar için dert yandı. Kente fıstık kabuğu gerekçesiyle fıstık getirildiğini kaydeden esnaf, bu fıstıkların hastalık taşıdığını iddia etti.

Esnaftan gelen şikayet üzerine yetkililerle iletişime geçen Fakıbaba, gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti. Fakıbaba, jandarma ekiplerinin belirtilen illerden kente kaçak yollarla sokulan fıstık için gerekli tedbirleri alacağını aktardı.

Fakıbaba, o anlarda yaptığı görüşmede şu ifadelere yer verdi:

"Fıstığın esas üretiminin olduğu yer Şanlıurfa. Türkiye’de yüzde ellisinden fazlasını biz üretiyoruz. Tereyağı da bizim. Fıstıkçı arkadaşlar diyorlar ki, kaçak fıstık geliyor. Büyük şirketler tarafından giriyormuş. Fıstık kabuğu olarak getiriyorlar, içinde fıstık var. Bizim işimizi allak bullak etti. Girmesi önemli değil ama hastalıklı fıstıklar. Sayın Valimize bunu arz edeceğim. Sayın Valim bunu Allah'ın izniyle önleyecektir diye düşünüyorum."

Özlem DİKMEN-BİHA 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu