GÜNDEM

Urfa’da görev alan akademisyen Bitlis Üniversitesi’ne Rektör olarak atandı

Harran Üniversitesinde görev alan Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, ; Bitlis ; Eren Üniversitesi Rektörlüğüne atandığı bildirildi.

Resmi Gazete’de ; yayımlanan kararla 11 üniversiteye rektör atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleştirilen atamalar açıklanırken, Şanlıurfa’daki Harran Üniversitesinde Coğrafya Bölümünde görevli Prof. Dr. Necmettin Elmastaş rektör oldu.
Elmastaş, Bitlis Eren ; Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Prof. Dr. Necmettin Elmastaş Kimdir?
Necmettin Elmastaş, 1974 yılında Bitlis’in Ahlat ilçesinin;  Alakır köyünde doğdu. İlkokulu Alakır İlkokulu’nda, ortaokulu Ahlat YİBO’da, liseyi ise Bitlis Erkek Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. 1993 yılında Uludağ Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Adıyaman ; Sincik ilçesine ; coğrafya öğretmeni olarak atandı. 1994 yılında Harran Üniversitesi’ne;  araştırma görevlisi olarak atandı. 1996 yılında Yüksek Lisansı, 2002 yılında Doktorayı Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. 1998 yılında Marmara ; Üniversitesi’ne araştırma görevlisi olarak atandı. 2005 yılında Harran Üniversitesine Yrd. Doç. Doktor olarak atandı. 2011 yılında Doçent olan Elmastaş, 2016 yılında Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Profesör oldu.
Prof. Dr. Necmettin Elmastaş Dekan Yardımcılığı, ; Yüksekokul Müdürlüğü,  Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanlığı, Senato Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Fakülte Kurulu Üyeliği, ;  BAP Kurulu Üyeliği ; gibi birçok akademik ve idari görevde bulundu.
2015 yılında Romanya-Oradea Üniversitesi’ne Erasmus;  programı çerçevesinde ; ders vermek üzere görevlendirildi. Bilimsel çalışmalarını Beşeri ve İktisadi Coğrafya alanında;  yoğunlaştıran Elmastaş’ın 2 kitabı, 60 ‘tan fazla ulusal ve uluslararası yayın ; organlarında yayınlanmış makalesi; bildirisi bulunmaktadır. Bilimsel dergilerde çok sayıda hakemliği ve çeşitli mesleki ; kuruluşlarda üyelikleri ; bulunmaktadır. Yüksek Lisans ve Doktora tezleri de yöneten Elmastaş, ; Avrupa Birliği ve ulusal kuruluşların projelerinde yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldı.
Prof. Dr. Necmettin Elmastaş evli ve 3 çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, ; Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 5 Şubat 2021’de Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğüne atanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu