EĞİTİM

Coşkun: Bu sayının artırılmasını bekliyoruz

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 45 bin öğretmen atamasında Urfa’ya 4 bin 700 kontenjan ayrılmasının kentteki öğretmen açığı karşısında çok az olduğunu belirterek, siyasi partilerin vekillerine çağrıda bulundu. Coşkun, “ Eğitim sorununa çözüm üretmek tüm siyasilerimizin birinci görevidir. Hepsinden destek istiyorum. Mutlaka bu sayısının artırılmasını biz bekliyoruz” dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir-Sen)  Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, 45 bin öğretmen atamasından Şanlıurfa’ya ayrılan 4 bin 700 kontenjanın yetersizliğine dikkat çekti.

BİHA’ya konuşan Coşkun, yapılan atamada Urfa’ya ayrılan kontenjanın 10 bine çıkarılması gerektiğini ifade etti.

COŞKUN: BİZİ BİRAZ HAYRETE DÜŞÜRDÜ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanı sıra Urfa’daki tüm siyasi partilerin vekillerine çağrıda bulunan Coşkun, “Biz 10 bin atama bekliyorken 4 bin 700’ün verilmesi bizi biraz hayrete düşürdü. Niye hayrete düşürdü çünkü bizim halihazırda 10 bin öğretmen açığımız var ve haziran ayında da öğretmenlerimizin normal tayin isteme hakları var, en azından 4-5 bin öğretmen Urfa’dan diğer illere tayin isteyecekmiş. Dolayısıyla da böyle sonuç olursa 14-15 bin öğretmen açığı olacak. Verilen 4 bin 700 öğretmen bizim ihtiyacımızı kesinlikle karşılamayacaktır” dedi.

VEKİLLERE ÇAĞRI

Yetkililere ve kentin milletvekillerine çağrıda bulunan Coşkun, “Özellikle iş sonlanmadan vekillerimizin işe el atmasını istiyorum. Bu sayının 10 bine çıkarılmasını istiyorum. Bizim çocuklarımız da eğitime başladığı zaman kadrolu öğretmenler ile başlasın. Urfa’mızın eğitim kalitesi de eğitim sıralaması da üst düzeylerde olması gerekir. Bunun da olmazsa olmazı öğretmen fonksiyonudur” diye konuştu.

Eğitimin ortak payda olduğunun altının çizen İbrahim Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz tüm siyasi partilerimizden AK Parti’si, CHP’si, MHP’si ve HDP’si yani vekili olan tüm partilere sesleniyorum eğitim ortak paydamızdır. Hepimizin çocukları bu okullarda okuyor. Eğitim sorununa çözüm üretmek tüm siyasilerimizin birinci görevidir. Hepsinden destek istiyorum. Mutlaka bu sayısının artırılmasını biz bekliyoruz”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu