GÜNDEM

Doğa harikası şelaleye yetkililer ilgisiz

Sıcak havanın etkili olduğu Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Elazığ gibi illerden vatandaşların serinlemek için yolunu tuttuğu doğa harikası Şeyhandede Şelalesine yetkililer ilgi göstermiyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Diyarbakır’a bağlı Çermik ilçesinin ortasında bulunan Şeyhandede Şelalesi doğal güzelliğiyle çevre illerden yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlardan gördüğü ilgiye karşılık yetkililerin tam tersine ilgisiz olduğu şelalenin kötü yolu patikadan farksız. Şelaleye giden yol üzerinde herhangi bir yön levhası bulunmazken yol üzerine Siverekli bir vatandaşın kendi imkanıyla koyduğu yazısıyla gülümseten levha doğru yolu gösteriyor. Siverek merkez’e 50 kilometre uzaklıkta bulunan Kürtçe ismi Muskan olan şelaleye, yolun kötü olmasına rağmen ilgi azalmıyor.

VATANDAŞLAR İLGİLİ, YETKİLİLER İLGİSİZ

Doğal güzelliğiyle gidenlerin hayran kaldığı şelalenin yolunun düzeltilmesini isteyen vatandaşlar, yol üzerine yönlendirme levhalarının koyulmasını talep ediyor. Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ gibi yakın illerde yaşayan vatandaşların gözde mekanı haline gelen şelalenin çevre düzenlemesinin yapılması için vatandaşlar çağrıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu