GÜNDEM

Kamu bankalarında yöneticilerin aylık ücreti yüzde 100 arttı

Kamu bankalarının tamamlanan olağan genel kurulları sonucunda alınan karara göre, yönetim kurulu üyelerinin aylık ücretleri yüzde 100 arttı. 2022 yılında 30 bin 940 TL alan kamu bankaları yönetim kurulu üyelerinin ücretleri 62 bin TL’ye çıkarıldı.

Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası’nın olağan genel kurulları tamamlandı.

Genel kurul toplantılarında alınan karara göre, kamu bankalarında yönetim kurulu üyesi görevinde bulunanların aylık ücretlerine 2022 yılına göre yüzde 100 zam yapıldıı.

Bu kapsamda, her üç kamu bankasında da banka dışında kamu görevi bulunmayan yönetim kurulu üyelerinin aylık ücreti 30 bin 940 TL’den 62 bin TL’ye çıkarken, herhangi bir kamu görevinde bulunan yönetim kurulu üyelerinin 2022 yılında 17 bin 230 TL olan ücreti ise, 34 bin 500 TL’ye yükseltildii.

Ayrıca olağan genel kurullarında alınan karara göre, kamu bankalarının yönetim kadrosunda da bir kısım değişikliğe gidildii.

Buna göre, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve AK Parti eski TBMM Grup Başkanvekili Sadık Yakut yeni dönemde Vakıfbank Kurumsal Yönetim Komitesi ile Denetim Komitesi’nde görev alacak.

Vakıfbank’ta ise, Mustafa Saydam Yönetim Kurulu Başkanı, Cemil Ragıp Ertem Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Abdi Serdar Üstünsalih ise Genel Müdür olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu