EĞİTİMURFA YEREL HABERLER

Şanlıurfa’da eğitimcisiz tıp eğitimi

Şanlıurfa’da tıp fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin özellikle yan dallardaki eğitimleri akademik kadro yetersizliğinden eksik aldığı ileri sürüldü.

Akademik kadro yetersizliği nedeniyle tıp eğitiminin tıkanma noktasına geldiği uzun zamandır dillendiriliyor. Türk Tabipler Birliği önümüzdeki yıllarda yeterli eğitim almamış genç hekimlerin hastaneleri dolduracağını belirtiyor.

Tıp eğitiminin alarm verdiği yerlerden biri de Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi. Tıpta eğitim her ne kadar hocaların yanında pratik yaparak öğrenilse de ; HRÜ öğrencileri için bu pek geçerli değil. Eskiden hocaların yanında çok az kişiyle pratik yapma imkanı bulan öğrencilerin ; şimdilerde özellikle yan dallardaki eğitimlerini ; yeterli öğretim görevlisi olmaması nedeniyle eksik aldığı iddia edildi. Bu durumun pratikte öğrencilerin yeterli bilgi ve beceriye sahip yetkin birer hekim olarak yetiştirilemeyeceği şeklinde yorumlandı. Öğrencilerin eksik derslerini kitaplardan kendi imkanlarıyla öğrenmeye çalıştığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu