URFA YEREL HABERLER

Albayrak Tanal’a cevap verdi

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, ilçede yıkım kararıyla gündeme gelen oteli “satın almak istediği ve alamadığı için yıkım kararı verdiği” iddiasını gündeme taşıyan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’a yanıt verdi. İftira atanlar hakkında hukuki yollara başvuracağını belirten Albayrak, Tanal’a da “Oteli almak istemişsem şahsım olarak yarın istifa etmeye hazırım soruşturmaya gerek yok; aksi durumda sende istifa edecek cesaret ve yürek var mı…” diye seslendi.

Şanlıurfa’nın “sahil kenti” Halfeti bugünlerde ilçenin silüetini bozduğu ileri sürülen bir otelin yıkımıyla gündemde.

Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından Halfeti’nin silüetini bozduğu gerekçesiyle Şitamrat Otel hakkında yıkım kararı verildi.

Mahkeme kararının ardından tartışmaların odağındaki otelin yıkımına önceki gün başlandı. Tartışmalar da beraberinde geldi .

İşletme sahibi, otelin 2020 yılında satışa sunulduğu dönemde Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak’ın oteli almak istediği yönünde bir iddia ortaya attı. Albayrak’ın oteli alamadığı için yıkım kararı verdiği şeklindeki iddiasına CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da katıldı. Tanal, iddiaların doğru olması halinde Albayrak hakkında derhal soruşturma başlatılması gerektiğini kaydetti.

ALBAYRAK’TAN TANAL’A ÜST PERDEDEN CEVAP

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, iddialara sessiz  kalmadı.

Oteli almak istediğine yönelik iftira atıldığını ve iftiraları atanlara karşı hukuki yollara başvuracağını kaydeden Albayrak, sosyal medya hesabından Tanal’a şu yanıtı verdi:

“2012 yılında senin CHP’li Belediye Başkanın aylık 250 TL’ye güncel piyasa değeri 60 milyon olan 22 dönümlük otel arsasını dönemin CHP il başkanına peşkeş çekecek;

2016 Hdp döneminde de mimari projeye ve imara aykırı yapılan bu ucube otelin iskanı verilecek;

CHP ve Hdp’nin tek bir kişiye peşkeş çektiği bu arsayı yeşil alan yaparak tüm halkımızın ve turistlerimizin kullanımına açacağız…

Oteli almak istemişsem şahsım olarak yarın istifa etmeye hazırım soruşturmaya gerek yok; aksi durumda sende istifa edecek cesaret ve yürek var mı…

Oteli almak istediğim iftirası atanlar hakkında avukatım tarafından yargı nezdinde yasal girişimlerde bulunulacaktır”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu