GÜNDEM

Müslüm Baba müzesinde anıldı

Şanlıurfalı merhum sanatçı Müslüm Gürses’i vefatının 9. yıl dönümünde sevenleri Karaköprü’de bulunan Müslüm Gürses Müzesine giderek andı.

Doğukent Mahallesinde Yaşam Park içerisinde bulunan müzeyi ; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de ziyaret ederek merhum sanatçıyı yad etti. Baydilli, Müslüm Gürses’in kişisel kıyafet ve eşyalarını inceleyip anı defterine duygu ve düşüncelerini yazarken, ; müzeyi ziyaret eden vatandaşlarla da sohbet etti.

Arabesk müziğin en büyük temsilcilerinden olan ve 3 Mart 2013’te yaşama veda eden ; Müslüm Gürses’in gerek sahne kıyafetleri gerek enstrümanları gerekse kişisel eşyaları daha önce Şanlıurfa Valiliği bünyesinde açılan müzede sergilenirken, ; Karaköprü Belediyesi bu materyalleri alıp müzeyi Karaköprü’ye taşımıştı. Baydilli, tüm ülkeye mal olmuş bir sanatçının hatıralarını yaşatan müzeyi ; ilçeye kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Başkan Baydilli konuşmasına şöyle devam etti:

“Müzemize 9 aylık sürede 10 binin üzerinde ziyaret gerçekleştirildi. Büyük bir sanatçı olan Müslüm Gürses’in eşyalarının, plaklarının, kıyafetlerinin sergilendiği müzemizi bugün farklı bir nedenle ziyaret ettik. 9 yıl önce bugün vefat eden Müslüm Baba’yı bugün vatandaşlarımız gibi ben de müzemizi ziyaret ederek andım. Merhum sanatçıya Allah’tan rahmet diliyorum, sevenlerine sabır diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu