GÜNDEM

Bakanlıktan öğrencilere 863 liralık destek

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu deprem bölgesindeki iller için bursluluk sınavında ekstra 30 bin kontenjan ayırmıştı. Özellikle deprem bölgelerindeki öğrencilere 863 liralık destek kararı velilere umut ışığı olacak. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı, özellikle deprem bölgelerindeki öğrencilere yönelik burs imkanı sunuyor. Bu yıl 100 bin kişilik kontenjan ayrılan bursluluk sınavı, Türkiye genelindeki öğrencilere umut veriyor. Kontenjanın 30 bini, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu deprem bölgesindeki öğrenciler için ayrıldı. Öğrencilerin eğitimlerine destek olmak amacıyla düzenlenen sınav, başarılı öğrencilere maddi destek sağlayacak.

Bursluluk sınavı, 3 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavda, her sınıf seviyesine uygun olarak dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve öğrencilere 120 dakika süre verilecek.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ BUGÜNDEN İTİBAREN ALINABİLECEK

Sınav giriş belgeleri, 21-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında www.meb.gov.tr ” internet adresinden alınabilecek. Öğrenciler, bu belgeleri indirerek sınavlarına katılacaklardır. Ayrıca sınav sonuçları, 22 Eylül 2023 tarihinde yine www.meb.gov.tr ” internet adresinden ilan edilecek.

Bakanlığın bu bursluluk sınavı, öğrencilere eğitimlerine devam etmeleri için önemli bir fırsat sunuyor. Deprem bölgeleri ve diğer illerdeki öğrenciler, bu kontenjanlardan yararlanarak eğitimlerine destek sağlayabilirler.

Toplamda 100 bin öğrenciye 863 liralık burs imkanı sağlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu