SAĞLIK

İl Sağlık Müdürlüğü’nden siyanür açıklaması

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Fırat Nehri’ne siyanür karıştığı ve son günlerde Şanlıurfa’da artan ishal, kusma, ateşli rahatsızlıklarla ilgili haberler üzerine açıklama yaptı. Yapılan analizlerde siyanüre rastlanmadığını kaydeden müdürlük, kentteki söz konusu hastalıkların ise mevsimsel rahatsızlıklar olduğunu bildirdi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, bazı sosyal medya hesaplarında “Fırat Nehri’ne siyanür karıştığı ve son günlerde Şanlıurfa’da artan ishal, kusma, ateşli rahatsızlıkların bundan kaynaklandığı iddiası” üzerine açıklama yaptı.

Müdürlüğün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Erzincan’da faaliyet gösteren bir firmaya ait siyanür içerikli atık suların Fırat Nehri üzerindeki İliç Barajına karıştığı ile ilgili haberler ilk günden Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüzce yakından takip edilmiştir. Gerek ilimizde ve gerekse ilimizden önce Fırat Nehri üzerindeki barajlardaki suyu içme suyu kaynağı olarak kullanan illerde rutin takipler dışında numuneler alınamaya başlanmış ve bakanlığımızın akredite olan halk sağlığı laboratuvarlarında analizleri yapılmıştır. Yapılan analizler sonucunda siyanür tespit edilmemiştir.

1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereği Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın tüketimine verilen içme kullanma sularının sağlıklı olup olmadığını denetlemekle görevli İl Sağlık Müdürlüğümüzce; “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde şebeke sularında günlük klor ölçümleri ve rutin kontrol ve denetleme numuneler alınarak analizler yapılmakta ve sonuçlar değerlendirilmektedir.

Vatandaşlarda artan ishal, kusma ve ateşli rahatsızlıklar mevsimsel rahatsızlıklar olup bu konu ile ilgisi bulunmamaktadır”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu