SAĞLIK

Uzman doktor kanser tedavisi için tarama programlarına dikkat çekti

Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla açıklamada bulunan İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Yılma, vatandaşları kanser tarama programlarına katılmaya davet etti.

Her yıl 1-7 Nisan tarihleri arası Ulusal Kanser Haftası olarak kabul ediliyor. Bu haftada kanser hastalığı ilgili farkındalığı yaratmak ve hastaların tarama programlarına katılımını arttırmak amacıyla etkinlikler düzenleniyor.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye ek hizmet binası İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Yılmaz, kanserin hem dünyada hem de ülkemizde önemli ölüm sebeplerinin başında geldiğine dikkat çekti.

 

Doç. Dr. Yılmaz, kadınlarda meme ve akciğer kanserinin, erkeklerde ise akciğer ve prostat kanserinin sıklıkla görülen kanser çeşitleri olduğunu belirterek şunları ifade etti:

 

“Her ne kadar son yıllardaki gelişmelerle beraber tedavi başarısında artmalar olsa da erken evrede yakalanan hastalıkların tedavi başarısı çok daha yüksektir. Bu nedenle hastaların tarama programlarına katılmaları çok önemlidir. Özellikle 30 yaşından itibaren rahim ağzı kanserleri, 40 yaşından itibaren meme kanseri taramaları ve 50 yaşından itibaren kolon kanseri yani kalın bağırsak kanseri taramaları ücretsiz olarak yapılabilmektedir”.

Taramaların Sağlık Bakanlığı gözetiminde Ketem ve diğer kuruluşlarda ücretsiz yapıldığına hatırlatan uzman doktor, tüm vatandağları tarama programlarına katılmaya davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu