GÜNDEM

Şanlıurfa’ya yeni isim atandı

Resmi Gazetede yayımlanan karar doğrultusunda Şanlıurfa Defterdarlığına Hasan Gümüş atandı. Şanlıurfalı ve Gazete İpekyol yazarı Vedat Akıllı ise Gümüşhane Defterdarlığına atandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

3 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesinin 2 ve 3 maddeleri gereğince Hazine ve Maliye Bakanlığı Şanlıurfa Defterdarlığına Hasan Gümüş atandı. Yine Resmi Gazete’de yayımlanan kararlar kapsamında Şanlıurfalı Vedat Akıllı ise Gümüşhane Defterdarlığına atandıı.

 

VEDAT AKILLI KİMDİR?

1977’de Şanlıurfa’da doğdu.

İlk ve Orta Öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı. Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Lisans,  Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kalkınma İktisadı ve İktisadi Büyüme Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı.

Memuriyete 1998 yılında Şanlıurfa Defterdarlığı Bozova Malmüdürlüğünde Yoklama Memuru olarak başladı. 2005 yılında şef 2009 yılında Müdür Yardımcısı, 2011 yılında da Müdür oldu. Maliye Bakanlığı bünyesinde çeşitli illerde Muhasebe Müdürü, Saymanlık Müdürü ve Malmüdürü olarak görev yaptı. Son olarak Kahramanmaraş Defterdarlığı Dulkadiroğlu İlçe Malmüdürü olarak görev yapmakta idi.

Kültür, sanat, düşünce ve mesleki konularda birçok eğitim ve seminer programları yaptı.

Çeşitli fikir ve edebiyat sitelerinde yazıları yayınlandı. Halen Gazete İpekyol’da düşünce, Ajans Urfa adlı sitede iş ve meslek yazıları yayınlanmaktadır.

 “Sözü Yola Koymak” adlı yayınlanmış bir eseri bulunmaktadır.

Evli dört çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu