GÜNDEM

Şanlıurfa’da Mescid-i Aksa saldırılarına tepki

Şanlıurfa’da HÜDA PAR'lılar İsrail polisinin Mescid-i Aksa saldırılarına basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da Müslümanlara yönelik saldırılara Şanlıurfa’dan da tepki geldi. HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Peygamberler Şehri Şanlıurfa’dan Peygamberler Şehri Kudüs’te, işgalcilere direnen Filistinlilere destek mesajı verildi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından siyonist işgalcilerin saldırılarını kınamak amacıyla teravih namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesi’nde basın açıklaması yapıldı.

ÖZASLAN: ŞANLIURFA PEYGAMBERLER ŞEHRİDİR, KUDÜS’TE PEYGAMBERLER ŞEHRİDİR

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, “İsrail, her Ramazan ayında kendisine sıradan bir ahlak edinmiş gibi Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya saldırıyor. İslam ümmeti olarak bizde dünyanın dört bir tarafında hep beraber sesimizi yükselterek Kudüs’e ses verelim. Oradaki kardeşlerimize destek mesajı gönderelim. Şanlıurfa Peygamberler şehridir, Kudüs de Peygamberler şehridir.

Şanlıurfa ve Kudüs, kardeş şehirlerdir. Peygamberler şehri olan Şanlıurfa’dan, Peygamberler Şehri olan Kudüs’teki kardeşlerimize seslerimizi ulaştıracağız. Filistin’deki kardeşlerimiz, seslerimizi duyuyorlar. Bugün hem sesimizi yükselteceğiz hem de onlar için dua edeceğiz” dedi.

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yıldırım tarafında okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İsrail, Ramazan ayında Filistin genelinde ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını artırmaktadır. Bir gelenek haline getirdiği bu saldırılarla Müslümanların tepkisini ölçerken, bayrama da buruk bir şekilde girmelerini hedeflemektedir.

Aksa’nın izzeti için bedenlerini siper ederek şehadet şerbetini içen şehitlerimizin şehadetini tebrik ediyor, yaralılara acil şifalar, esir edilenlerin de bir an önce özgürlüğüne kavuşmalarını niyaz ediyoruz.

Kudüs’te, Aksa’da ve bütün Filistin topraklarında siyonist işgale karşı direnen kardeş ve bacılarımızı buradan selamlıyoruz. Mekân olarak yanınızda olamasak da ruhumuz ve kalbimizle yanınızdayız. Davanız bizim davamız, acınız bizim acımız, sevinciniz bizim sevincimizdir…

Siyonist rejimle kurulacak her tür ilişki Kudüs davasını yalnız bırakacak ve zayıflatacak, Aksa’ya yönelik saldırıları artıracak, işgal ve talanın genişlemesiyle sonuçlanacaktır. Bunu hiçbir Müslüman kabul etmemelidir.

Filistin halkının kendi vatanlarını, Kudüs’ün şeref ve izzetini savunmak için yapmış olduğu mücadele meşru ve kutsaldır. Bu mücadele asla bir terör eylemi değildir. Terörist, Filistin halkını katleden, topraklarını işgal eden Aksa’nın mahremiyetini ayaklar altına alan siyonist işgal rejimdir.

Bu işgal ve katliam durdurulmalıdır. Tarih ve günümüz şahittir ki bu işgal çetesi kınama, açıklama ve protestolardan değil, sadece güçten anlar. Allah azizdir, İslam azizdir, Kudüs ve Aksa azizdir. Zulme, işgal ve talana teslim olmayıp direnenler azizdir ve aziz olmaya devam edecekler.

İki milyarlık İslam ümmetinin gözü önünde bu katliamların yapılması kabul edilemez. İzzetli ve şerefli Müslümanlar, gençlerimiz, kadınlarımız, âlim ve yöneticilerimiz bu zilleti kabul etmemeli. Aksa’nın izzeti ve özgürlüğü için birleşmeli ve ayağa kalkmalıdır.

HÜDA PAR olarak her daim Kudüs davasının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bütün üyelerimizle Filistin’de yaşanan gelişmeleri yakından izliyor ve takip ediyoruz. Gelişmelere göre tavırlarımızı belirleyecek, bu işgal ve talana karşı hep birlikte karşı duracağız.

Allah bizleri Özgür Kudüs için mücadele edenlerden eylesin.  En kısa zamanda Aksa’da hep birlikte namaz kılmayı nasip eylesin.”

Akçakale’de de HÜDA PAR Akçakale ilçe başkanlığı tarafından Kudüs’te yapılan saldırıları kınamak amacıyla ; Akçakale İlçe Tarım Müdürlüğü önünde İsraili protesto etti. Saldırıları kınayan ilçe Başkanı Halil Aydın, bu saldırıların kabul edilemez ve bu zulmün bir an önce bitmesi gerektiği vurgu yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu