GÜNDEM

Urfa’da ekmeğe gramaj ayarlı zam

Şanlıurfa’da somun ekmek 1.75 TL’ye yükselirken, tırnaklı ve açık ekmeklerin ağırlık gramajlarında ise 20’şer gram düşüş yaşandı. Ayrıca somun ekmeğin fiyatı ise 1.75 TL’ye yükseldi.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası tarafından somun ekmeğin fiyatı 1.50 TL’den 1.75 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca 170 grama sahip tırnaklı ekmeğin gramajı 150’ye, açık ekmeğin ise 150 gramdan 130’a düştü. Halk dilinde ‘gizli zam’ olarak bilinen gramaj düşüşü, yarından itibaren devreye girecek. Son 1 ayda un ve odun fiyatlarında yaşanan zam nedeniyle böyle bir karar alındığı bildirildi.

KARAATLI: ZAMLAR NEDENİYLE GRAMAJ DÜZENLEMESİNE GİTTİK

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, konuyla ilgili BİHA’ya yaptığı açıklamada, ekmeğe yapılan zammın girdi ve hayat standartlarındaki artıştan dolayı zamlandığını belirterek, “Girdiler ön planda un son 1 ay içerisinde 140 liradan 195 liraya, odun fiyatlarımız 600-650 liradan 800-900 lira arasına yükseldi. Maya fiyatları da yükseldi yüzde 30 oranında, ambalaj kağıtları, poşet, işçi yevmiyeleri hepsi girdi maliyetlerine etki eden unsurlar. Normal hayatta da her şey zamlandı. Okul masraflarından tut doğalgaz, su elektrik gibi her şeye zam geldi. Biz girdi maliyetlerindeki artışı ekmek fiyatına yansıtacağımıza un fiyatlarındaki artışın gidişatı nasıl olacak bilmediğimiz için şu anda gramaj düzenlemesine gittik. Somun ekmek gramajında düşüklük yapmadığımız için fiyatı yükselttik. Yüzde 15 gramajı geri çekerek şu anda yapmış olduğumuz düzenlemede 150 gram tırnaklı ekmek 1.50 TL 130 gram açık ekmeğimiz 1.50 TL” dedi.

“EKMEĞİ 2 TL’YE ÇIKARACAĞIZ”

Karaatlı, eğer un ve odun fiyatlarındaki artışın önüne geçilmezse önümüzdeki günlerde ekmek fiyatını 2 TL’ye çıkaracaklarına da dikkat çekerek, şu ifadelere yer verdi:

“Eğer un fiyatlarındaki zam oranı değişmezse ekmek fiyatlarında artışı yapacağız. Çünkü komşu illerde fiyatlar 2 TL’ye çıkmış durumda. Diyarbakır, Adıyaman, Malatya yaklaşık 1 aydır 2 TL’ye satışa çıkarmış durumda. Bizlerde fiyata yansıtacağımıza gramaja yansıttık. Yaptığımız gizli zam değil açık zam.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu