GÜNDEM

70 barodan İzmir’deki saldırıya tepki

İzmir’deki HDP il binasına gerçekleştirilen ve Deniz Poyraz’ın ölümü ile sonuçlanan saldırıya ilişkin Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 70 baro tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi ( HDP) İzmir il binasına yapılan silahlı saldırıda Deniz Poyraz hayatını kaybetti. Yaşanan olayın ardından tepkiler yükselirken, bir açıklama da barolardan geldi. Urfa Barosunun da aralarında yer aldığı 70 baro, saldırıyı kınayan bir açıklama da bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“17 Haziran 2021 tarihinde HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen silahlı saldırıda bir vatandaşımız öldürülmüştür. Bu saldırı toplumsal birlikteliğe, demokrasiye ve Türkiye barışına saldırıdır.

 Siyasi faaliyet yürütenlerin yaşam hakkını, fiziksel ve ruhsal bütünlüğünü korumak; devletin asla terk edemeyeceği zorunlu görevlerdir. İzmir HDP il binasında çalışan bir emekçinin kızı olan Deniz Poyraz’ın öldürülmesi, ülkemizin şiddet iklimine çekilmeye çalışıldığı ve toplumsal bütünlük konusundaki kaygılarımızı artırmaktadır. Birlik ve beraberliğimize ve bir arada yaşama kültürümüze yönelik bu saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Yasal mercilerin bir an önce sorumluların, saldırının ardındaki karanlık odakların ve hedeflerinin tüm yönleri ile ortaya çıkarılması için gerekli soruşturmayı tamamlayarak yargıya teslim etmesini talep ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu