3. SAYFAASAYİŞGenelGÜNDEM

ŞANLIURFA DAHİL 66 İLDE FETÖ’YE YÖNELİK OPERASYON DÜZENLENDİ

Şanlıurfa da dahil olmak üzere 66 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarında 459 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da dahil olduğu 66 ilde düzenlenen “KISKAÇ-30” operasyonlarında 459 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat ve KOM Başkanlıkları koordinasyonunda yapılan operasyonlarda, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bingöl, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak’ta FETÖ’ye yönelik operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar sonucunda, örgütün güncel yapılanması, finansal yapılanması, öğrenci yapılanması, emniyet ve askeri mahrem yapılanmaları, adliye mahrem yapılanması, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapma, ankesörlü telefonlarla iletişim kurma, örgüt içindeki sorumlu şahıslarla irtibata geçme, “Gaybubet Evi” olarak adlandırılan hücre evlerinde barınma gibi suçlarla bağlantılı 459 şüpheli yakalandı. Şüpheliler arasında, firari olarak aranan kişiler de yer alırken, mülakatlarda avantaj sağlamak amacıyla kodlanan ve “Bylock” kullanan şahıslar da tespit edilerek gözaltına alındı.

 

 

ÇAĞRI HABER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.