GenelGÜNDEM

ŞANLIURFA’DA OTOBÜS BİLETİ FİYATLARINDAKİ İNDİRİM KALKTI

2024 yılı, "Emekliler Yılı"nın sona ermesiyle birlikte şehirlerarası otobüslerde uygulanan yüzde 20 emekli indirimine son verildi. Şanlıurfa'da otobüs bileti almaya giden emekliler, bu değişiklikle birlikte büyük bir şok yaşadı. Artık emekliler, biletlerdeki indirimden yararlanamayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Emekliler Yılı” kapsamında başlattığı bir dizi kampanya, emeklilerin hayatını kolaylaştırmayı hedeflemişti. Tarım Kredi, Türk Hava Yolları, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), GSM operatörleri, zincir marketler, bazı giyim mağazaları, sinema ve tiyatrolarda yapılan indirimlerle emeklilere büyük avantajlar sunulmuştu. Ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emeklilerin bakanlığa ait trenlerde yüzde 10 indirimli seyahat etmelerini sağlamış ve şehirlerarası otobüs biletlerinde yüzde 20’lik bir indirim uygulamıştı.

Ancak, 2025 yılıyla birlikte bu indirimlerin tamamı sona erdi. Emekliler, Şanlıurfa ve Türkiye genelinde şehirlerarası otobüslerde ve trenlerde sunulan indirimlerden artık yararlanamayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 2024 yılında şehirlerarası otobüslerdeki yüzde 20 indirimin 666 bin 99 emekli tarafından kullanıldığını açıklamıştı. “Emekliler Yılı” nın sonlanmasıyla birlikte, bu önemli avantajın da kaldırılması, özellikle ulaşımda büyük kolaylık sağlayan emeklileri hayal kırıklığına uğrattı. Şanlıurfa’da otobüs bileti almak için giden emekliler, bu ani değişiklikle büyük bir şok yaşadı.

ÇAĞRI HABER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.