GenelGÜNDEM

18 İLDE DEAŞ OPERASYONU: 39 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 ilde DEAŞ’a yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda materyalin ele geçirildiğini ve 39 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik ülke genelinde yürütülen operasyonlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlıkları tarafından Adana, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlar kapsamında DEAŞ ile bağlantılı olduğu tespit edilen 39 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların terör örgütüne üye oldukları, örgütle bağlantılı sözde yardım kuruluşlarına finans sağladıkları ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları belirlendi. Ekipler tarafından çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana da el konuldu.

Bakan Yerlikaya, teröre karşı kararlılıkla mücadele ettiklerinin altını çizerek, “Birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür. Halkımızın huzur ve güvenliği için operasyonlarımız aralıksız sürecek” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.