Genel

FIRAT NEHRİ’NDE NESLİ TEHLİKEDE OLAN KAPLUMBAĞA OLTAYA TAKILDI

Balık tutmak için Fırat Nehri'ne giden vatandaşlar, oltalarına nadir görülen bir kaplumbağa takıldığında büyük şaşkınlık yaşadı.

Şanlıurfa’da Fırat Nehri kıyısında balık tutan bir grup, oltalarına takılan canlıyı ilk başta tanıyamadı. Kısa süre içinde bu canlının, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Mezopotamya Fırat kaplumbağası olduğu anlaşıldı. Sadece Türkiye ile bazı Orta Doğu ülkelerinde görülen bu nadir tür, Uluslararası Doğa Koruma Birliği’nin (IUCN) kırmızı listesinde yer alıyor. Tatlı su habitatlarında yaşayan Fırat kaplumbağalarının sayısı, yaşam alanlarının daralması nedeniyle yıllar içinde büyük oranda azaldı.
Uzmanlar, bu türle karşılaşan vatandaşların dikkatli olması, hayvana zarar vermemesi ve durumu ilgili kurumlara bildirmesi gerektiğini belirtiyor. Oltaya takılan kaplumbağa, herhangi bir zarar görmeden yeniden doğal ortamına bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.