GenelGÜNDEM

TÜRKİYE TURİZM GELİRİNDE REKOR KIRDI: İLK 6 AYDA 25,8 MİLYAR DOLAR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2025'in ilk yarısında turizm gelirlerinde yüzde 7,6 artış yaşandığını ve 25,8 milyar dolarla rekor kırıldığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2025 yılının ilk altı ayına ilişkin turizm verilerini paylaştı. Ersoy, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış gösteren turizm gelirinin 25,8 milyar dolara ulaştığını ve bunun rekor bir seviye olduğunu açıkladı.

Bakan Ersoy, 2018 yılında uygulamaya konulan yeni stratejiler sayesinde sektörün jeopolitik gelişmelere karşı daha dirençli hale geldiğini belirtti. Ersoy, “Eskiden olumsuz bir gelişme yaşandığında sezon kaybediliyordu. Şimdi ise kampanyalar ve ürün çeşitliliği sayesinde hızlıca toparlanıyoruz” dedi.

Ortalama kalış süresinin beklentilerin üzerinde olduğunu belirten Bakan, yıl sonu hedeflerinin 64 milyar dolar turizm geliri olduğunu vurguladı. İlk altı ayda elde edilen gelir, dönemler itibarıyla en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.