
NTV’nin haberine göre, apartmanlarda ortak alana bırakılan ayakkabılar nedeniyle komşular arasında dava konusu olabilecek anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bu tür dosyalar öncelikle arabuluculuğa taşınıyor, uzlaşma sağlanamazsa mahkemeye kadar ilerleyebiliyor.
“ORTAK ALAN HEPİMİZİN”
Avukat Şeref Kısacık, ortak alanların bireysel kullanımına izin verilmediğini belirterek, “Komşuluk hukukuna, yönetim planındaki yasaklara ve Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki düzenlemelere dikkat edilmesi gerekiyor. Ortak alan hepimizin ve birisi bireysel eşyasını kullanamaz. Mahkeme savunmayı alacak, keşif yapacak ve ayakkabıların kaldırılmasına, bir daha koyulmamasına karar verecek” dedi.
Kısacık, apartman sakinlerinin bu kurallara aykırı davranması durumunda daireden tahliyeye kadar gidebilecek sonuçlarla karşılaşabileceğini de vurguladı.




