3. SAYFAASAYİŞGenelGÜNDEM

SAADET PARTİSİ’NDEN SİVEREK SALDIRISINA TEPKİ: “OKULLARDA GÜVENLİK ZAFİYETİ KABUL EDİLEMEZ”

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil Yiğit, Siverek’teki okul saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada güvenlik eksikliklerine dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan silahlı saldırının ardından Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil Yiğit açıklamalarda bulundu. 16 kişinin yaralandığı olayın toplumda büyük üzüntü ve tepki oluşturduğunu belirten Yiğit, eğitim kurumlarında güvenliğin sağlanmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Öğrenci ve öğretmenlerin can güvenliğinin tehlikeye girmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Yiğit, olayda yaralananlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Saldırıyla ilgili ihmallerin araştırılması gerektiğini dile getiren Yiğit, daha önce tehdit iddialarının gündeme gelmesine rağmen gerekli önlemlerin alınmamasını eleştirdi.

Açıklamasında, silahlı bir kişinin okul içerisine kadar girebilmesinin ciddi bir güvenlik sorunu olduğuna dikkat çeken Yiğit, bu tür olayların tesadüf olmadığını ve toplumsal sorunların bir yansıması olduğunu ifade etti.

Yiğit ayrıca, toplumda şiddeti normalleştiren içeriklere karşı önlem alınması gerektiğini belirterek medya, sosyal medya ve kamuoyuna yönelik çağrıda bulundu. Gençlerin olumsuz etkilerden korunması gerektiğini vurgulayan Yiğit, eğitim kurumlarının daha güvenli hale getirilmesi için yetkililerin sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen Reklam Engelleyiciyi devre dışı bırakın.