SİYASET

AK Parti kadın kolları kongresi gerçekleşti

AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Kongresine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferansla katıldı. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Demet Saatçi Güven yeniden seçilerek güven tazeledi.

AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları’nın 6’ncı Olağan Kongresi’nde ellerindeki parti bayrağı ve flamalarını sallayan kadınlar, salonda renkli görüntüler oluşturdu. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Demet Saatçi Güven yeniden seçilerek güven tazeledi.

Yeniden Ak Parti Şanlıurfa Kadın Kolları İl Başkanı seçilen Demet Saatçi Güven, “Büyüye ailemizin yeni üyeleri ile birlikte AK davanın AK neferleri olma bilincini ve dava şuurunun taşıyıcısı olmak için daha çok çalışacağız ailemizi genişletirken Bir taraftan da siyasete kadın yetiştirmek için gayret gösteriyoruz” dedi.

Canlı olarak bağlandığı AK Parti Şanlıurfa 6. Kadın Kolları Olağan Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti Kadın Kolları 5 milyon 300 bin üye ile diğer partilerin üye sayılarının toplamına yakın bir konumdadır. Birileri kadınların isimlerini istismar ederken, biz kadınlarımızı hak ettiği yere getirme gayretinde olduk. Başı kapalı diye kızlarımızı, kadınlarımızı üniversitelere sokmadılar. Sokakta bu zihniyet kadınlarımızı horladı. Kadınlarımız Meclis’te en yüksek temsil oranına bizim dönemimizde erişti. AK Parti grubunda 54 kadın vekil, Kabine’de 2 kadın bakanımız görev yapıyor. Kadınlarımız en yüksek istihdama da bizim dönemimizde kavuştu. Kadınların iş gücüne katılımı yüzde 31’i geride bıraktı. Kayıt dışı çalışan kadınlarımızın sayısının yarı yarıya azalımını sağladık. Kadınlarımızın nasıl bir sıkıntısı ve talebi varsa hepsine kulak verdik, hepsi için çalıştık” ifadelerini kullandı.

11 Nisan Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları 6´ncı Olağan Kongresine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Mehmet Ali Cevheri, Halil Özşavlı, İbrahim Halil Yıldız, Ahmet Akay, Gülender Açanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu