GÜNDEM

Aliyev’den Urfalı iş insanına devlet nişanı

Azerbaycan’da yaşayan Urfalı başarılı iş insanı Hüseyin Büyükırat, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından ekonomik kalkınma katkılarından ve girişimcilik alanındaki etkin faaliyetlerden dolayı Terakki Madalyası ile ödüllendirildi.

Azerbaycan’da 1992 yılından bu yana gıda, eğitim, ; restoran ve kağıt fabrikası gibi bir çok alanda faaliyet gösteren Şanlıurfalı iş insanı Hüseyin Büyükfırat, Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği’nin başkanlığını yapıyor.

İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına katkıları olan Büyükfırat’a Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından devlet nişanı verildi. Hüseyin Büyükfırat, ; Aliyev tarafından ekonomik kalkınma katkılarından ve girişimcilik alanındaki etkin faaliyetlerden dolayı Terakki Madalyası ile ödüllendirildi.

Ödülün anlamının kendileri için büyük olduğunu belirten Hüseyin Büyükfırat, ödülle ilgili şunları ifade etti:

“Özellikle son birkaç yılda Karabağ’ın alınmasıyla beraber gerçek manadaki kardeşliğimizin ve stratejik dostluğumuzun taçlandığı bir dönemde, ; ekonomik olarak da burada bizim gibi çok değerli iş adamlarımız var. Bizler Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilere iyi manada katkı sağlamak istiyoruz. Hem Türkiye’deki Azerbaycanlı iş adamlarımızın hem de bizler gibi buradaki iş adamlarımızın ; iki ülkenin ilişkilerine katkı sağlamasını istiyoruz, anlamlı faaliyetlerle bunları taçlandırmak istiyoruz. Bu süreçlerde yaptığımız çalışmaların ülkenin en önemli lideri, ; rehberi tarafından görülmesi gurur verici, bizlere bu madalyanın verilmesi bizim için bir gurur kaynağıdır. Bu çalışmaları değerli bulup bizlere bu madalyayı layık gören cumhurbaşkanımıza can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. Bu bizim kurumumuza da verilmiş bir değerdir” ifadesini kullandı.

Büyükfırat, Karabağ Savaşı başta olmaz üzere uzun yıllardır Azerbaycan’da sosyal projelerde aktif rol alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu