GÜNDEM

Aşılama oranıyla vaka sayısındaki çelişkiler kafa karıştırıyor

Aşılama oranı yüksek illerde vaka sayıları yükselirken Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu aşı oranı düşük kentlerde vaka sayısının da düşük olması çelişkili bulunuyor.

Kovid-19 risk haritasında Şanlıurfa daha birkaç gün öncesine kadar düşük aşılama oranıyla kırmızı kategoride yer alıyordu. Aşılama oranın yüzde 55’i bulmasıyla kent, artık turuncu renkteki illerin arasında. Aşılama oranı hala düşük olsa da kentteki vaka sayılarındaki düşüşe dikkati çeken bazı yazarlar aşılama oranıyla vaka sayısı arasında kafa karıştıran çelişkiler bulunduğuna işaret etti.

Sabah Gazetesi yazarlarından Melih Altınok dünkü köşe yazısına bu çelişkiye değindi.  Altınok, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“En az aşılanan Urfa’da vaka sayısı yüz binde 77. Aşılama rekoru kıran Ordu’da ise yüz binde 470. Biz bu aşıları hızla hasta olmak ve birbirimize bulaştırmak için oluyorsak, o zaman aşı olmayanlara hastalanıp bize bulaştıracaklar diye niye kızıyoruz?”

 

“ÇELİŞKİ ÜZERİNE ÇELİŞKİ”

Abdurrahman Dilipak da aşılama oranıyla vaka sayısı arasında örtüşme bulunmadığı dikkati çeken isimlerden.

Şanlıurfa’nın aşı sıralamasında en geride bulunduğunu hatırlatan Dilipak, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“En çok aşı olan illerde kovid zirveye tırmanırken, Urfa ve benzeri en az aşı olan illerde düştükçe düşüyor. Yetkiler bunu tedbirlerin gevşemesiyle açıklıyor. Çelişki üzerine çelişki!..”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu