SAĞLIK

Aşılamaya bayram ayarı

Sağlık Bakanlığı, 10-11-12 Mayıs tarihlerinde Aile Sağlığı Merkezleri’nin açık veya kapalı olmasını aile hekimliklerinin inisiyatifine bıraktı.

Sağlık Bakanlığı aile hekimlerinin talebini dikkate alarak, Ramazan Bayramı için yeni bir düzenlemede bulundu. Buna göre Aile Sağlık Merkezleri’nin 10-11-12 Mayıs tarihlerinde açık veya kapalı olması aile hekimliklerinin inisiyatifine bırakıldı. Böylece vatandaşlar aşı randevuları için hastanelere gidecek veya randevular bayram sonrasına kalabilecek.

Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili yayınladığı genelgede, Cumhurbaşkanlığı kararındaki “hizmetlerin yürütülmesi için asgari personel bulundurulması şartı” anımsatılarak, şu ifadelere yer verildi:

 “Sahadan iletilen uygulama farklılıklarına istinaden uygulamaya yönelik açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Bu doğrultuda ilgili tarihlerde hizmet ihtiyacına göre, TSM/İSM’lerde ilçe yöneticilerini ASM’lerde ise birimlerine kayıtlı nüfustaki kişilerin koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyerek, aile hekimlerinin kendi planlamalarını yapmaları gerekmektedir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu