
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şanlıurfa’ya gelerek Adalet Sarayı Ek Hizmet Binası’nın temel atma törenine katılacak.
23 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek olan temel atma töreninde, Bakan Tunç’un yanı sıra bazı Şanlıurfa milletvekilleri de hazır bulunacak.
Bakan Tunç’un Şanlıurfa’daki programı şu şekilde: Sabah saat 10.00’da Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret edecek, ardından temel atma törenine katılacak. Cuma namazını Dergah Camiinde kıldıktan sonra saat 14.00’te Şanlıurfa Adliyesi ve Şanlıurfa Barosu’nu ziyaret edecek. AK Parti İl Teşkilatını da ziyaret eden Bakan Tunç, gezisini Göbeklitepe ile sonlandıracak.
Adalet Sarayı Ek Hizmet Binası hakkında
Temeli atılacak olan Adalet Sarayı Ek Hizmet Binası, 35 duruşma salonu, 132 hakim odası, İdare ve Vergi Mahkemesi, İcra Müdürlüğü, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, ve Denetimli Serbestlik birimlerini içerecek. 55 bin 377 metrekarelik alana sahip olan ve 3 bodrum katı ile 10 katlı olarak inşa edilecek bu ek binada, 216 kapalı olmak üzere toplam 329 araç kapasiteli bir otopark da bulunacak.




