GÜNDEM

Büyükşehir Belediyesi’nden Germuş Kilisesi açıklaması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Germuş Kilisesi ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada kilisenin restorasyonu için tarih verilirken, bölgede herhangi bir imar çalışmasının da bulunmadığı belirtildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince yapılan açıklamada, ören yerinin 2022 yatırım planlanmasına dahil edilmesi beklenildiği belirtilerek, Germuş Kilisesi imar ile bağdaştırılmayacağı ve civar bölgelerine herhangi bir imar çalışmasının da bulunmadığına vurgu yapıldı.

“HERHANGİ BİR İMAR ÇALIŞMASI BULUNMAMAKTADIR”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince yapılan açıklamada, “Şanlıurfa’nın tarih ve turizmine katkı sağlayacak her yapının her ören yerinin gerek ihyası gerekse restoresi için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü sorumluluğu bugüne kadar almış bulunmaktayız. Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalar da bu yönde gerçekleşmiştir. Geçtiğimiz aylarda başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül tarafından tarihi yapı yerinde incelenmiş olup çeşitli girişimlerde bulunulmuştur.

Konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımızca projelendirme çalışması yapılarak Anıtlar Yüksek Kurulu’na sunulmuştur. Restorasyon kararı alınan ören yerinin 2022 yatırım planlanmasına dahil edilmesi beklenmektedir. Ayrıca tarihi tescilli bir yapı olan Germuş Kilisesi imar ile bağdaştırılamaz ve civar bölgelerine herhangi bir imar çalışması da bulunmamaktadır.

Germuş Kilisesi özelinde konuyu ele aldığımızda İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve proje ortakları arasında resmi işlemler devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu