SİYASET

Davutoğlu: Bir dönem başbakanlık tarafından kullanılan o uçakta uyuşturucu ele geçirildiğini görünce şaşkına döndüm

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, uyuşturucuyla mücadele çalıştayında anlattıklarıyla adeta şok etkisi yarattı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu; uyuşturucuyla mücadelede, Türk şirket ACM Havacılık’a ait olan, bir dönem de başbakanlık tarafından kullanılan uçakta Brezilya polisi 1 ton uyuşturucu ele geçirmişti. Davutoğlu, o uçakta uyuşturucu ele geçirildiğini görünce şaşkına döndüğünü ancak kimsenin bu olayla ilgili hala hesap vermediğini vurguladı.

Partisinin ‘Anneler Konuşuyor Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı’nda konuşan Ahmet Davutoğlu, uyuşturucu satıcılarının kökenine inmedikçe sorunun çözülmeyeceğine dikkat çekerek Türkiye’nin son bir yıl içerisinde, Güney Amerika ülkeleri gibi uyuşturucu ile anılan bir ülke haline geldiğini belirtti. Öte yandan iktidarın, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına yanıt niteliğinde bir arguman sunamadığını dile getirirken Brezilya’da yakalanan uyuşturucu yüklü uçakla ilgili şaşkınlığını vurgulayarak birilerinin hesap vermesi gerek diyerek tepki gösterdi.

Üretim aşamasında engellenemeyen sorunun tüketim aşamasında engellenmesi mümkün olamayacağını belirten Davutoğlu, adım adım giderek uyuşturucuyu bitirilebileceğini söyledi

‘BU KÜRESEL BİR SORUNDUR’

Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

”Uyuşturucu satıcılarının kökenindeki tacirlere ulaşmadıkça bu emniyet sorunu çözülmüş olmaz. Bu küresel bir sorundur. İster kimyasal madde olsun, ister başka bir madde olsun; üretim aşamasında engelleyemediğiniz sorunun tüketim aşamasında engellenmesi mümkün olamaz. Suyun kaynağına ulaşmamız gerekir. Üretimini engelleyemiyorsan transferini engelleyeceksin.

TÜRKİYE NARKOTİK TRAFİĞİN MERKEZİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Türkiye ile ilgili uluslararası yayınları inceliyoruz. Maalesef son bir yıl içerisinde Türkiye, Latin Amerika ülkeleri gibi anılmaya başlandı. Narkotik trafiğin merkezi bir devlet olarak görülmeye başlandı. Yabancı bir yerden Türkiye için narko-devlet tabirinden sorumluluk almış bir Başbakan olarak değil sadece, bir vatandaş olarak da büyük hicap duyuyorum.”

‘SEDAT PEKER’İN İDDİALARINA YANIT YOK’

İktidarın, Sedat Peker’in ortaya attığı iddialara ilişkin bir yanıt niteliği taşıyan arguman olmadığını söyleyen Davutoğlu şu sözleri kaydetti:

”Organize suç örgütü lideri (Sedat Peker) olarak tanımlanan bir kişinin narkotik trafiğin merkezinde olarak Türkiye’yi eleştirdiği birçok isimle ilgili ilerice iddiada bulunmasına karşı çok ikna edici arguman ortaya konamamasından üzüntü duyuyorum. Narkotik mücadelenin küresel bazda bayraktarı olmak lazım. Her kiminle ilgili iddia varsa sonuna kadar üzerine gitmek lazım.

‘İÇİNDE UYUŞTURUCU YAKALANAN UÇAĞI GÖRÜNCE DONDUM KALDIM’

Türk şirket ACM Havacılık’a ait olan, bir dönem de başbakanlık tarafından kullanılan uçakta Brezilya polisi, ; 1 ton uyuşturucu yakalamıştı. Dosya ile ilgili herhangi bir inceleme olmadığını belirten Davutoğlu, ; birilerinin hesap vermesi gerektiğini söyleyerek şunları ekledi:

”Latin Amerika’daki görüntüdeki uçağı görünce dondum kaldım. Çünkü o küçük uçak, Turgut Özal’ın, ; bakanlara hizmet vermesi için aldığı uçak… O uçak el değiştiriyor ve Latin Amerika’da uyuşturucu yüklü olarak görülüyor. Diğer iddiaları bir kenara bırakalım ama geçmişte birçok Türkiye Cumhuriyeti Bakanlarını geçmişte taşımış bir uçakta uluslararası narkotik baskınında uyuşturucu yakalanmışsa işte bununla ilgili birilerinin hesap vermesi lazım ve hala bu konuda hukuki süreç tamamlanmamış. Türkiye, ; narkotik suçlarla ile anılan bir ülke olmamalı.

TÜRKİYE’NİN BU TÜR SUÇLARLA ANILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

İktidar tekrar nasip olursa, ; Türkiye’nin adının bu tür suçlarla anılmasına izin vermeyeceğiz. Tek tek mücadele edeceğiz. Uyuşturucunun altyapısını yok etmemiz gerekir. Engelleyici tedbirler olarak metruk binalarsa metruk binalar yok edilmeli. Son adım emniyete düşüyor. Narkotik suçlar rehabilite gerektiren suçlardır.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu