GÜNDEM

Erdoğan kirada yüzde 25 zam sınırının süreceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, konutta yüzde 25 ile sınırlanan kira artırımının, 2023 Temmuz’undan itibaren yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de uygulanmaya devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yeni yasama dönemindeki ilk grup toplantısında konuştu.

Gündeme ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulunan Erdoğan, konutta yüzde 25 ile sınırlanan kira artırımının, 2023 yılı Temmuz ayından itibaren yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de uygulanacağını söyledi. Erdoğan, “2022 haziran ayında yaptığımız geçici düzenlemeyle yenilenen kira konut yardımını yüzde 25 ile sınırlamıştık. Yenilenen sözleşmeler için de aynı uygulamaları sürdüreceğiz” dedi.

ASGARİ ÜCRET

Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini belirten Erdoğan, dün açıklanan asgari ücrete ara zamma ilişkin şunları söyledi:

“Bu artışla yüzde 34 gibi enflasyonun üzerinde refah payını da içeren bir oranla ara zammı gerçekleştirdik. Son rakamla birlikte, geçtiğimiz yıla göre yüzde 107 oranında,  2022 yılına göre reel yüzde 312 artış göstermiştir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işverene asgari ücret desteğini de önümüzdeki 6 ay boyunca 500 lira olarak uygulayacaklarını hatırlattı.

“Seçim döneminde açıkladığımız memur maaşları ile ilgili sözleri de inşallah yerine getireceğiz” diyen Erdoğan, ilgili kanun teklifinin en kısa sürede meclisin kararına sunacağını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu