GÜNDEM

Hafriyat şirketleri zararına çalışıyor

Son dönemde motorine gelen zamlarla hafriyat şirketleri zor günler geçiriyor. Şanlıurfa’da hafriyat ve moloz taşımacılığı yapan şirketler artan maliyetlere rağmen çalışma saatleri fiyatlarına zam yapılmadığını iddia ederek zararına çalıştıklarını bildirdi.

İnşaat firmalarının ilk müracaat ettiği taşeronlarından olan hafriyatçılar pek çok sorunla boğuşuyor. Döküm sahalarının yetersizliği ve haksız rekabetle boğuşmak zorunda kalan ; hafriyatçıların bazıları son dönemde akaryakıta gelen zamlarla iş yapamaz duruma geldi. Mazot fiyatlarına gün aşırı gelen zamlar sektörü neredeyse çökme noktasına getirdi. Şanlıurfa’da da sektörde maliyetlerin artması bazı hafriyat firmalarını kontak kapatmaya katar götürdü.

Urfa’da uzun yıllardır hafriyat, nakliyat ve inşaat sektöründe bulunan iş insanı Mehmet Serdar Demir, ; sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyor. Bizim Haber Ajansı’nın (BİHA) sorularını yanıtlayan Demir, ; “Motorin yakıtına yaklaşık her hafta gelen zamlardan dolayı bilanço esasına dayalı olarak büyük maddi kayıplara uğramış bulunmaktayız. Hal böyle olunca kontak kapatanlar var. Bu şartlar altında biz de tabii ki bu adımı mantıklı buluyoruz. Belediye başkanlarımızın duruma el atmasını istiyoruz. İçinde bulunduğumuz sektörün zorluklarını, sıkıntılarını, ; ağır yükümlülüğünü açıklamaya şüphesiz gerek yok” dedi.

Zamların devam etmesiyle şartların daha çok zorlanacağını belirten hafriyat şirketi sahibi Demir, ; hafriyat ve nakliyat ücretlerine en az yüzde 20 zam yapılması gerektiğini kaydetti.

“Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’den konuda bizlere kol kanat germesini umutla bekliyoruz” diyen Demir, çalışma saati fiyatlarına zam yapılmasını istedi. Demir, “Bu şartlar altında çalışmanın dayanılamayacak kadar güç olduğunu ifade ediyoruz, iş makinalarının çalışma saatleri fiyatına en az yüzde 20’lik zam gelmesi gerektiğini belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu