GÜNDEM

Hayal park kaderine terk edildi

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde bulunan Hayal Park bakımsızlıktan dolayı tanınmaz ve kullanılamaz hale geldi.

Bozova ilçesinde, daha önce Yaslıca Beldesi olarak bilinen Yaslıca Mahallesi’nde yer alan Hayal Park, ilk yapıldığı zamanlarda şatafatlı olmasından dolayı vatandaşlar tarafından çok rağbet görüyordu. Ancak son yıllarda bu bölgeye beklenen hizmetin yapılmamasıyla birlikte Hayal Park’ın eski halinden adeta eser kalmadı. Hayal Park; bozuk yollar, oturma alanları ve kıyı şeridinin pislik içinde olması, neredeyse tüm arazinin kuru otlarla kaplanması ve bazı çam ağaçların kurumuş olmasından dolayı çok bakımsız ve atıl bir durumda. Vatandaşlar, Hayal Park’ın kaderine terk edilmesine sosyal medyadan tepki gösterdi. Hayal Park’ın son durumuna yönelik fotoğrafları sosyal medyadan paylaşan Müslüm Yıldırım isimli vatandaş, şu ifadelere yer verdi:

YILDIRIM: SAHİPSİZ YASLICA

Belde belediyesi iken adını duyurabiliyor, Ormanı , yeşili , masmavi göl manzarası ile  Urfalılarca tanınıyordu.

En çok tanınan mekânı ” HAYALPARK ” idi.

Ağaçlandırılmış, çimler ekilmiş, kamelyalar, tuvaletler yapılmıştı. Urfalıların kıyı şehri olduklarına şahit oldukları, kendilerince “deniz” görebilecekleri, nefes alabilecekleri güzel bir piknik alanıydı. Girişi ücretli, bakımı güvenliği ile ilgilenen personelleri vardı.

Belde Belediyesi kapanınca kaderine terk edildi. Cezalandırıldı sanki… Tek bir çivi çakılmadı. Urfa’nın kıyı şeridindeki en güzel mesire alanı artık yok denilebilir. Giden bin pişman geri dönmekte.

Güvenlik kulübesi yağma edilmiş. Kamelyalar çivisine kadar sökülüp götürülmüş. Güzelim ağaçların üstüne kül elenmiş, çimler kurumuş. Böbrek taşı düşürmek ya da aldığı yeni lastiği parçalatmak isteyenler için bulunmaz bir yolu da var artık…

Niye eldeki bu zenginlikleri hovardaca harcıyorsunuz, neden kazanımları bir bir kaybediyoruz?

 Sözümüz” Ben yöneteceğim” deyip göreve talip olan, atanan ve seçilen herkese…

 Gelen misafirleriniz ; “Sizde deniz gibi baraj gölü var, Türkiye’nin en büyük göllerinden biriymiş. Bizi götürsene ” dediğinde nereye götürürsünüz?

Elden çıktı çıkacak, doğru dürüst işletilemeyen, bakımsız, jölelilerin mekânı haline gelmiş “Çatak”a mı götürürsünüz? Götürün götürün, halini görürsünüz bari…

Unutmadan, Yaylak’da pek Farklı değil. Belediyesi kapandığından beri çivi çakılmamış Köstebek yuvası yollarını görünce hak verirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu