SİYASET

HDP’liler Buldan’ın gelişini halay çekerek bekledi

HDP’nin bugün gerçekleştirilen Şanlıurfa 4. Olağan Kongresi’ne partinin Eş Başkanı Pervin Buldan tam iki saat geç katıldı. Sabah saatlerinden itibaren kongre salonuna gelen partililer Buldan’ın gelişine kadar saatlerce halay çekti.

 Halkların Demokratik Partisi (HDP), Şanlıurfa’da 4. Olağan Kongresini “Faşizm Kaybedecek Özgürlük Kazanacak” sloganıyla bugün gerçekleştiriyor.

Şehitlik Çamlık Düğün Salonu’nda yapılan kongre için partililer erken saatlerden itibaren salona geldi.

Kongreye Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz’ün de aralarında bulunduğu bazı davetliler de katıldı.

Saat 10.00’da başlaması planlanan kongreye HDP Eş Başkanı Pervin Buldan 2 saat sonra katılım sağladı.

Buldan’ın gelişini partililer uzun süre halay çekerek bekledi.

BULDAN: URFA’DA BİRİNCİ PARTİ HDP’DİR

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim dönemine girildiği bir dönemde tüm gözlerin HDP’nin üzerinde olduğunu söyledi.

BULDAN: URFA’DA BİRİNCİ PARTİ HDP’DİR

HDP’nin AK Parti’yi Şanlıurfa’da artık birinci parti olmaktan çıkaracağını ifade eden Buldan, “Artık Urfa’da birinci parti HDP’dir. Urfa artık mor rengine bürünmüştür. Mor HDP’nin, kadınların rengidir, Türkiye halklarının rengidir. Anketlerde Urfa artık mora bürünmüştür, müjdesini burada sizlere vermek istiyorum” dedi.

ŞENYAŞAR AİLESİ

Konuşmasında bir yılı aşkın süredir Şanlıurfa Adliyesi önünde ‘adalet nöbeti’ tutan Emine Şenyaşar’a da değinen Pervin Buldan, şunları söyledi:

“Emine Şenyaşar annenin adalet çığlığı duymayan vicdanlara bir kez daha seslenmek isterim. Siz Şenyaşar ailesine bir vicdan ve özür borçlusunuz. Şenyaşar ailesinden özür dilemek zorundasınız, talep ettiği hakları vermek zorundasınız. Bu anne adalet çığlığı atıyor, feryat figan eşinin ve çocuklarını katillerini yargılanmasını istiyor, adalet istiyor. Biz kendi mücadelesiyle bu adaleti mutlaka Emine Şenyaşar annemize vereceğiz, kimsenin kuşkusu olmasın.”

YENİ EŞBAŞKANLAR 

Kongrede gidilen seçimde, HDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanlığına Ahmet Atış ve Aliye Kızıldamar seçildi.Seçimde partinin büyük kurultay delegeleri de belirlendi.

Kongre müzik eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu